Лудогорец вече е номер 1 в света по най-дълга действаща шампионска серия


Лудогорец вече е номер 1 в света по най-дълга действаща шампионска серия
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5328 0

Вчера Лудогорец отново спечели титлата в Първа лига и постави рекорд сред отборите, които са в най-дълга серия от победи във вътрешните си шампионати към момента. "Орлите" вече 12 поредни сезона стават първенци на България.

Абсолютният рекорд

Българският клуб се намира на 3 титли от световния рекорд, който принадлежи на Тафеа от Вануату, който стана шампион на островната държава в 15 поредни години. Серията бе поставена в периода 1994-2009 година.

Другите тимове с по-дълга, но недействаща вече серия

Към момента има още 4 отбора, които са ставали шампиони на страните си повече пъти от българския тим. За тях обаче тази серия вече е в миналото. Това са Ал-Файсали в Йордания с 13 титли, БАТЕ Борисов в Беларус и Розенборг в Норвегия със същия брой и Линкълн Ред Импс в Гибралтар с 14.

"Орлите" в българския топ 3

Лудогорец все още е далеч от Левски и ЦСКА по спечелени шампионски титли на България, но е в топ 3. "Сините", както е известно, имат 26, а "червените" - 31 шампионски трофеи.

И въпреки че едва снощи стана шампион, разградският клуб няма много време за почивка - следващият важен мач за тях е след месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички