И това е възможно! ЦСКА или Лудогорец ще ликува с титлата при равни точки?


И това е възможно! ЦСКА или Лудогорец ще ликува с титлата при равни точки?
Снимка: LAP.bg

7516 0

Едва ли в началото на сезона в Първа лига феновете са очаквали, че интригата ще е толкова голяма. Преди последния мач за сезона все още не е ясно кой ще е шампион на България, как ще са разпределени точно местата за Европа - трето и четвърто място, и всичко това ще се реши на 7 юни.

Естествено, най-голям интерес предизвиква първото място, което в момента е за Лудогорец. Отборът на Ивайло Петев обаче има само една точка преднина пред ЦСКА. А двата отбора показаха през настоящата кампания, че са способни на всякакви изненади и обрати.

Освен това в последния 35-и кръг от шампионата супер мачове ще определят шампиона. Лудогорец гостува на Черно море във Варна, а ЦСКА ще се изправи срещу Левски на Националния стадион "Васил Левски". Разградчани ще търсят задължителен успех, за да може да не се влияят от мача в София и да осигурят 12-та поредна титла. От друга страна, "червените" ще се надяват на грешна стъпка от страна на конкурента си, при положение, че успеят да надвият "сините".

Кой ще стане шампион при равен брой точки на върха?

Какво обаче ще се случи, ако двата тима завършат с равен брой точки. Това е възможно, ако "зелените" загубят във Варна, а ЦСКА завърши наравно със "сините".

В България при равен брой точки се гледат преките сблъсъци между отборите в редовната фаза на турнира.  А по този показател "орлите" имат предимство. Разградчани имат две победи срещу "червените". В 13-ия кръг победиха в у дома с 2:1 с голове на Тисера и Пьотровски. За ЦСКА се разписа Амос Юга.

След това в 28-ия кръг възпитаниците на Ивайло Петев отново стигнаха до крайния успех този път като гост. В много напрегнат двубой на "Българска" армия Игор Тиаго донесе трите точки за тима си, с които измести съперника си от върха.

Дори и този на "Българска армия" обаче да бе завършил наравно, ЦСКА отново нямаше да има шанс да измести "орлите" при равен брой точки. Причината - двубоят от плейофната фаза не влиза като фактор за "преките сблъсъци между отборите". Обяснението на БФС е, че не би било коректно спрямо феърплея този мач да се зачита към "преките сблъсъци". Припомняме, че и двубоят от плейофите не бе взет от "армейците", като двата тима завършиха 2:2.

Вижте още:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички