Дамбраускас се пошегува: За да играе Лудогорец в групите на Шампионска лига, трябва да купя магическа пръчка


Дамбраускас се пошегува: За да играе Лудогорец в групите на Шампионска лига, трябва да купя магическа пръчка
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1264 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас се включи в социалните мрежи, за да отговори на редица въпроси, зададени от привържениците на "орлите". Специалистът демонстрира чувство за хумор и добро настроение, като коментира важни теми, сред които целта отборът да участва в Шампионска лига, младите играчи в тима и други.

"Какво трябва да стане, за да играем в групите? Да отида до магазина, да купя магическа пръчка и готово - Лудогорец е в Шампионската лига. Шегувам се. Това, което трябва да направим е да работим много. На всички нива - както в скаутинга, така и тренировките. Да търсим максимума от всяка ситуация. Разликата между Шампионска лига и Лига Европа е много тънка. Трябва да изградим добър състав с точните хора на точните позиции. Работим всеки ден за това Лудогорец да е в Шампионската лига. Ще направя всичко, което мога и знам, за да се случи това. За мен това е огромен шанс да постигна една от най-големите си мечти, вярвам, че можем да го постигнем" - започна Дамбраускас.

Младият треньор бе запитан и за ролята на един от големите таланти на разградчани Доминик Янков: "Не съм склонен да се съглася, че Доминик Янков е твърда резерва. Срещу Царско село започна мача срещу Локо Пловдив игра 90 минути. В последно време получава повече минути. Ние имаме 20 играчи, които са на високо ниво и във всеки мач треньорският щаб трябва да избере правилните хора, които да започнат. Той е един от най-талантливите млади играчи в България. Аз лично съм водил много разговори с него. Пред него има светло бъдеще. Мисля, че ще запише много мачове за националния отбор. Той се развива по добър начин. В Лудогорец обаче не е достатъчно да си един от най-добрите български футболисти, за да си основна част от тима. В днешно време изграждането на играта е много важно и не само на позицията на номер 10. В момента той се учи на тези отговорности, без значение на коя позиция на терена играе".

Валдас Дамбраускас призна, че харесва Разград и че това е перфектното място за един треньор и футболист. Той доъплни, че градът е малък и всичко му е на 5 минути, както и че му харесва как хората го поздравяват. Наставникът подчерта, че хората наистина обичат отбора и си пожела феновете по-бързо да се завърнат по трибуните. След това не пропусна за пореден път да похвали базата и стадиона на Лудогорец.

Колкото до налагането на млади играчи, Дамбраускас сподели: "Не мисля, че е възможно да наложа млади играчи за 2 месеца, откакто съм тук. Аз съм от хората, които обичат да работят с млади играчи. Като цяло, трябва да имаме предвид и високите цели на Лудогорец и желанието за печеленето на всички трофеи и класиране в Европа. С млади играчи е малко по-специфичен подходът, защото когато са под напрежение, те не са свикнали. Мога да кажа, че откакто аз съм тук, има поне 4-5 човека, които тренират с първия тим. Пратихме Димитър Митков под наем в ЦСКА 1948, защото той не заслужава да седи на пейката и да чака да играе по 10-15 минути. Клубът постоянно работи по селекцията, процесът никога не спира дори по време на сезона. Постоянно търсим подобряването на потенциала. Винаги се опитваме да подобрим нещата във всяко едно звено. В момента, в който трансферният прозорец затвори започваме работа по следващия".

"Мисля, че причината за създаването Купата на конференциите ще бъде оправдана, но в Лудогорец не искаме да си помисляме за нещо по-ниско от Шампионската лига и Лига Европа. Моята цел е да направя така, че Лудогорец да играе със самочувствие, да създава ситуации, да владее топката и мача. Някои хора си мислят, че е лесно - слагаш трима нападатели и бележиш голове, но не е така. Това не гарантира, че е доминираме.

Във футбола едно от най-важните неща е баланса.Имаме нужда от играчи, които да запазят топката, такива, които да четат играта, да прекъснат някой пас. В задни позиции също трябва да могат да прочетат ситуацията, за да могат да опазят противника. В момента сме в процес на изграждане на това нещо. Всички искаме да бъдем успешни в Шампионската лига. Все пак трябвада намерим най-добрата схема и формация на игра, за да се случи това нещо. Нито аз, нито моите колеги са магьосници, но работим всеки ден. Всичко това ще се случи с изключително много работа" - сподели за финал Дамбраускас.

А ще спира ли с футбола след края на сезона капитанът на Лудогорец Светослав Дяков?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички