Кирил Десподов съди Каляри, Лудогорец е големият печеливш?


Кирил Десподов съди Каляри, Лудогорец е големият печеливш?
Снимка: LAP.BG

5393 0

Атакуващият футболист на Лудогорец Кирил Десподов е завел дело срещу клуба, който държи правата му към момента. Както е ясно, Десподов е собственост на италианския елитен Каляри, но играе под наем при "орлите".

Българският национал е решил да се обърне с жалба към арбитражния съд в Италия заради неизплатени заплати, информира "24 часа", позовавайки се на съобщение на профсъюза на играчите на FIFPro. Цялостният проблем дошъл заради коронавируса.

В Италия разрешиха заплатите на играчите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този, за да се помогне на клубовете. След като Десподов се върнал от наема си в Щурм Грац, това решение довело до това, че от Каляри не са му изплатили 2 заплати.

Вече имало подобен казус на Ботуша, като делото бе присъдено в полза на футболиста, а това довело до отнемане на 3 точки от клуба и обявяване на играча за свободен агент. Така в крайна сметка Лудогорец може да излезе големия печаливш, привличайки Десподов за постоянно, но без да дава изключително сериозната сума на Каляри за правата му.

Ето кой ще ръководи дербито между ЦСКА и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички