Лудогорец си върна самочувствието след успех над Витоша, Кешеру се отпуши


Лудогорец си върна самочувствието след успех над Витоша, Кешеру се отпуши
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4971 0

Лудогорец си възвърна самоувствието след победа с 2:0 над Витоша (Бистрица) в четвъртия кръг на Първа лига. Успехът е едва втори за разградчани дотук през сезона и успя да ги прати в топ 4 на класирането. Бистричани паднаха до седмото място с точка по-малко.

Успехът не дойде твърде лесно и двете попадения паднаха през второто полувреме. Първо Върджил Мисиджан се разписа красиво в 65', а Клаудиу Кешеру, който влезе като резерва, се отпуши в 75'.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Седем промени е направил треньорът на гостите Пауло Аутори в сравнение със състава, който игра срещу Жрински. Днес титуляри започват Панов, Терзиев, Недялков, Горалски, Кампаняро, Мисиджан и Жоао Пауло за сметка на Сисиньо, Форстър, Натанаел, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон и Кешеру.

Витоша в никакъв случай не влезе в мача като обречен, дори напротив. В 11' играч на домакините стреля към вратата на Ренан, но той улови. В 13' се откри най-добрата възможност пред разградчани дотук - Лукоки проби отдясно и стреля, но в тялото на Николай Георгиев. В 2' Лудогорец стигна до гол след грешка на Витоша в изнасянето на топката. Тя попадна у Жоао Пауло, който стреля от дистанция, но стражът отрази. При добавката на Мисиджан той бе преодолян, но голът бе отменен заради засада.

Натискът на Лудогорец позволи на Пауло да стигне до изстрел от добра позиция в 24', но ударът му срещна гредата.Последва добавка на Кампаняро, която срещна крак на играч на Витоша.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Добра възможност се откри пред Жоао Пауло в 55', но ударът му бе блокиран в последния момент от Мутафчийски. Това бе и последното действие на бразилеца в мача - след това той бе заменен от Клаудиу Кешеру, който се бори с непозната за него голова суша. Преди това именно след грешка на бранителя топката бе стигнала до Пауло. 

Последваха минути на натиск от страна на Лудогорец. В 62" Натанаел влезе в игра на мястото на Панов. Именно той попречи опасна атака на съперника да се увенчае с още по-опасен изстрел. В 63' след изпълнение на корнер Ренан се справи, но от Витоша изразиха претенции за игра с ръка на играч на шампионите. Последва атака на разградчани, която завърши по най-добрия начин за тях. Върджил Мисиджан отправи фалцов диагонален удар от далеч, който влетя в мрежата на Георгиев и резултатът бе открит - 0:1.

В 72' Аутори прибегна до третата си смяна като извади Дяков за сметка на Марселиньо. Кирилов пък смени Гочев с Рениа минута по-късно. В 75' Лудогорец стигна до гола на успокоението и като че ли реши мача, след като Клаудиу Кешеру най-после се отпуши. Марселиньо пусна чудесен пас към румънеца, който уверено прати топката под плонжа на вратаря и я спря в мрежата му - 0:2 в Бистрица.

Последва добавка на Кампаняро, която срещна крак на играч на Витоша.

Съставите на двата тима:

ВИТОША: 12. Георгиев, 2. Гочев, 6. Гьонов, 10. Амзин, 16. Мутафчийски, 24. Купенов, 18. Цанков, 80. Котев, 88. Лазаров, 96. Милев, 99. Христов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 25. Панов, 5. Терзиев, 25. Моци, 3. Недялков, 18. Дяков, 44. Горалски, 92. Лукоки, 10. Кампаняро, 93. Мисиджан, 37. Жоао Пауло

ПРЕДИ МАЧА:

Треньорът на разградчани Пауло Аутори има няколко кадрови проблеми - към контузените при Абел Анисе се присъедини и Лукас Саша, който бе опериран заради счупена челюст. Очаква се бразилецът да направи няколко промени в състава, като атаката трябва да води Якуб Свиерчок.

Треньорът на домакините Росен Кирилов също има кадрови проблеми. Той не може да разчита на контузените Кутев, Стоянов и Узунов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички