След труден успех Локомотив (Пловдив) продължи похода си в Лига Европа


След труден успех Локомотив (Пловдив) продължи похода си в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

4716 0

Носителят на Купата и Суперкупата на България Локомотив (Пловдив) преодоля първото си препятствие в Лига Европа! "Смърфовете" отстраниха черногорския Искра с минималното 0:1 като гост в мач от първия квалификационен кръг на надпреварата. Единственото попадение в срещата отбеляза Димитър Илиев от дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В откриващите минути на двубоя дейните действия на Момчил Цветанов по фланга създадоха няколко добри възможности пред вратата на Искра, които обаче не бяха оползотворени. Първата сериозно положение за гол за "смърфовете" дойде в 34-ата минута, когато Даниш Алмейда засече чудесно центриране от корнер с глава, но ударът му премина над вратата.

Постепенно Искра изравни играта на терена, а в продължението на първата част дори можеше да излезе напред в резултата. След центриране в наказателното поле топката бе избита извън пеналтерията, но се насочи удобно към навлизащия на скорост Йованович. Футболистът на Искра нанесе на пръв поглед безобиден удар от дистанция, който обаче рикошира в негов съотборник и се оказа много опасен за "смърфовете". Брилянтна намеса на националния страж Мартин Луков обаче спря пътя на топката към мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след подновяването на играта Момчил Цветанов заложи топката за Димитър Илиев, а капитанът нанесе тежък удар към вратата на домакините. Топката обаче срещна тялото на защитник в червено и излезе в ъглов удар. В 69-ата минута груба грешка на Умарбаев можеше да бъде наказана. Топката на халфа беше отнета в близост до наказателното поле, а след това Зоран Петрович от метър и половина пропусна да отбележи в опразнената врата. Минута по-късно Луков показа добър рефлекс при удар на Аджович.

Четвърт час преди края на мача Локомотив получи дузпа за нарушение срещу появилия се от резервната скамейка Кристиан Илич. Новото попълнение на "смърфовете" беше съборен в наказателното поле от Малашевич. Зад топката застана Димитър Илиев, а стражът на домакините усети посоката на удара, но това не бе достатъчно да предотврати гола - 0:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Искра: Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Бруно Акрапович са пълен фаворит срещу черногорския си съперник. За това призна както той, така и неговият колега - наставникът на Искра Александър Недович. Все пак, Недович признава, че Искра няма защо да се страхува от Локо (Пд) и ще даде всичко от себе си.

В Локомотив се надяват да повторят силното си представяне от миналогодишното си участие в Лига Европа и дори да го надминат, като мечтаят за класиране в груповата фаза на турнира. Пътят дотам обаче е дълъг, а днес трябва да бъде направена първата крачка.

"Смърфовете" започнаха неубедително сезона от българската Първа лига със загуба от градския съперник Ботев, само дни след спечелената Суперкупа срещу Лудогорец. Въпреки това, след поражението тимът записа две победи от два мача - срещу Ботев (Враца) и срещу Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички