Слаб ЦСКА обърна Сиренс и се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа


Слаб ЦСКА обърна Сиренс и се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6304 0

Българският вицешампион ЦСКА записа победа в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Армейците" осъществиха пълен обрат и победиха с 2:1 непретенциозния тим на Сиренс.

"Армейците" контролираха повече топката, но така и не създаваха чисти положения. Гостите не само, че се разписаха, но и преди това изпуснаха дузпа, която бе неправилно отсъдена за "нарушение" на Юрген Матей (който игра с топката).

Сиренс поведе шокиращо в 69-ата минута, като само 6 по-късно появилият се като резерва Ахмед Ахмедов изравни резултата, за да се стигне и до пълния обрат в 1-вата минута от добавеното време, когато с основна заслуга бе Али Соу, който се освободи великолепно и опита подаване, след което се стигна до автогол на вратаря Касар.

За ЦСКА предстои двубой от Първа лига срещу Славия в неделя (30.08) от 21:00 часа на стадион "Българска армия".

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Матей, Антов, Мазику, Тиаго, Юга, Белтраме, Кери, Енрике, Соу

Сиренс: Касар, Ромеу, Дос Аньос, Борг, Еспиндола, Агиус, Сиклуна, Де Оливейра, Да Силва, Бустос, Доморо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след началото на второто полувреме Юрген Матей изби топката от противников играч в наказателното поле, но съдията отсъди несъществуваща дузпа. Да Силва се нае с изпълнението, но Густаво Бусато хвана ъгъла и спаси 11-метровия наказателен удар.

ЦСКА така и не съумя да натисне и затвори противниковия отбор в наказателното му поле. "Армейците" контролират повече топката, но липсват идеите как да бъде преодоляна защитата. В 56-ата минута Али Соу отново бе много близо да се разпише. Гамбиецът преодоля Дос Аньос и опита изстрел леко встрани от вратата, като топката профуча малко над гредата.

69' - 0:1! Невероятно, но факт. Малтийският отбор повежда в резултата. Да Силва стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони от тялото на негов съотборник и остави безпомощен Бусато.

75' - 1:1! Най-сетне ЦСКА успя да се разпише. За попадението взаимодействаха двама появили се като резерва футболисти. Санкаре показа техника и напредна, след което центрира меко към непокрития Ахмед Ахмедов, който с удар от въздуха разстреля Касар.

След попадението "червените" продължиха да търсят още голове и контролираха топката повече, но предимно разиграваха по широчината на игрището и не създаваха по-опасни положения. Рафаел Енрике се отличи с добър пробив чак в 90-ата минута, но накрая се забави и не успя нито да стреля, нито да подаде. 

90+1 - 2:1! Али Соу донесе толкова жадувания аванс за футболистите на Стамен Белчев. Георги Йомов проби добре и намери Али Соу, който се освободи по превъзходен начин и премина няколко противникови футболисти, след което, озовал се на почти аутлинията, опита да върне топката към свой съотборник, но стражът на Сиренс се прояви зле и пресече, като я насочи в своята врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-рата минута гостите шокираха ЦСКА и бяха близо до това да открият резултата. Да Силва проби през защитата на "червените" и мина няколко защитници, за да влезе в наказателното поле и да отправи удар, но той бе точно в Бусато, който изби.

Само 6 минути по-късно отново се създаде напрежение в наказателното поле на Густаво Бусато. Центриране от ъглов удар на първа греда хвана Тиаго неподготвен, като бразилецът не успя да изчисти топката и тя опасно мина успоредно на голлиянията, но там Мазику изчисти.

През първите 15 минути българският тим направи няколко нелоши атаки, но така и не се стигна до удар към вратата на Касар, който да го накара да се намеси. Али Соу също се размина с няколко отправени центрирания.

Техниката и красивите отигравания отсъстваха от двубоя до средата на първото полувреме. Точно в 23-ата минута имаше опит за подобно изпълнение, когато Белтраме опита да направи ножичен удар, но той мина над вратата.

Секунди по-късно Али Соу имаше страхотен шанс да открие резултата. Той получи подаване от Енрике, който проби добре. Гамбийският нападател се освободи от противниковият футболист, завъртя се и стреля от непосредствена дистанция, но ударът му попадна точно във вратаря, който отрази.

В 27-ата минута отново Енрике тръгна на пробив, но този път през центъра. Той напредна добре и стреля от границата на наказателното поле. Получи се хубав, плътен удар, но той мина малко над напречната греда.

До края на полувремето футболистите на Стамен Белчев продължиха да бъдат по-активният от двата отбора на терена, но така и не успяха да материализират превъзходството си. Сиренс прие играта в своята половина и рядко минаваше центъра.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЦСКА - СИРЕНС ОТ ЛИГА ЕВРОПА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Време е за мечтаните за привържениците на ЦСКА европейски вечери. Всички около "червения" клуб се надяват тази година най-сетне да бъде направен пробив и да се достигнат групите в Лига Европа, като това бе и една от целите на трансферираните гръмки имена през лятото на "Българска армия".

Очаква се цели 3-ма от тях да стартират като титуляри - бранителят Юрген Матей, както и полузащитниците Амос Юга и Юнус Санкаре. Вероятно Стамен Белчев няма да прави големи промени в сравнение със състава на ЦСКА, който победи последователно Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) с по 2:1. Единствената промяна ще е продиктувана от липсата на Тиаго, който ще бъде заменен от Стефано Белтраме.

Малтийският Сиренс е абсолютен дебютант в европейските клубни турнири и, както старши треньорът на тима заяви, това ще е най-големият мач в историята на клуба до този момент. Букмейкърите определят ЦСКА като абсолютен фаворит, но Стамен Белчев предупреди своите футболисти да няма никакво подценяване, защото сблъсъкът ще се реши в 1 мач и това крие своите рискове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички