Само в SportLive! Емил Велев – Кокала: На ЦСКА ще им е много тежко на „Лаута“! Вторият ми престой в Локо Пд нямаше как да е успешен с извънземен като Марешки


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала: На ЦСКА ще им е много тежко на „Лаута“! Вторият ми престой в Локо Пд нямаше как да е успешен с извънземен като Марешки

10268 0

Мачовете на истината в родната Първа лига вече следват един след друг. В пореден такъв в понеделник на „Лаута“ ще се срещнат лидерът Локомотив Пловдив и набиращият скорост ЦСКА.

Емил Велев – Кокала е бивш треньор на „черно-белите“. Той изкара два периода начело на пловдивчани, като при първия изведе отбора до финал за Купата на България, загубен от Лудогорец с 1:2 през 2012-а година.

Велев изрази мнението си пред SportLive.bg относно впечатляващото представяне на Локомотив Пловдив от началото на сезона и за предстоящия сблъсък с ЦСКА. Той се върна и към двата си престоя на „Лаута“.

Ето какво обяви Кокала пред медията ни: 

-Г-н Велев, лидер в първенството е Локомотив Пловдив. Изненадан ли сте от този факт и отличната игра на „черно-белите“, на които бяхте треньор на два пъти преди години?

- Вярно, че бях два пъти начело на Локомотив Пловдив. И с тях стигнахме веднъж до финал за Купата на България, както и със Славия. Това се случи при първия ми престой на „Лаута“.

Втория път с такъв извънземен човек нямаше как да станат нещата, с Марешки.

Иначе, донякъде съм изненадан от представянето на Локомотив Пловдив, а донякъде мисля, че и треньорът си падна на мястото. Томаш беше добър вариант и го доказа. Апетитът идва с яденето. След всяка победа се събира самочувствие.

Видяхме, че вследствие от тези победи дойде и равенството в Разград. Ако си загубил предишните си 3-4 мача, там можеш да паднеш с разлика. Късметът обаче продължава да си върви.

- Възможно ли е Локомотив Пловдив да се намеси сериозно в битката за титлата и реален претендент ли са за нея?

- Може да се намеси. Локомотив Пловдив е един от добрите отбори в първенството. Играят стабилен футбол. Разполагат с добри изпълнители. Възможно е да мислят за по-хубави неща.

- За „черно-белите“ предстои нов сериозен тест след този в Разград. Ще успеят ли да победят ЦСКА според Вас?

- Същото, което важи за Левски, важи и за Локомотив Пловдив.

- След като знаете каква е и атмосферата на „Лаута“, тежко ли ще им бъде на „червените“?

- Доста трудно ще им бъде. Смятам, че Локомотив Пловдив спокойно могат да ги победят, ако играят така стабилно.

- С какво Вие запомнихте престоя си в Локомотив Пловдив?

- Играехме много добър футбол с добри футболисти. Спомням си, че тогава трябваше да сме трети в първенството, но един съдия, който ни свири мача във Враца даде продължение, въпреки че двубоят вече беше свършил и те случайно ни изравниха за 1:1. Поради тази причина не финиширахме на третото място.

Отделно играхме и финал за Купата на България с Лудогорец.

- За съжаление не успяхте да спечелите трофей с „черно-белите“.

- Не успях, но имаше доста предпоставки да се случи. Водехме 1:0, а мачът си вървеше добре. Имаше доста спирания на играта, хвърляха се бомби и димки, което не беше добре за нас. Все пак водехме и финалът си вървеше на такива обороти, а разградчани почти се бяха обезверили. Когато се спира мача, те събират сили, а ти си с висок адреналин, който полека-лека изчезва. Докато се започне отново мача, ти пак трябва наново … Няма да крия Лудогорец си ни бяха напънали. Ние може би трябваше да отбележим 2-3 гола, за да приключим успешно финала. Но за съжаление не успяхме.

Виждам една основна причина в многото спирания на мача. Дори си спомням, че 60 и някоя минута влязохме и в тунела след поредното хвърляне на бомбички и ракети. Този мач го играхме към 2 часа и половина.

- Какво си спомняте от втория Ви престой на „Лаута“?

- Тогава нямаше какво да се случи. Направихме доста равни. Точно след едно реми пак във Враца се разделихме, аз си тръгнах.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала култов: Костов се изненада доста от леката победа над Славия! Лудогорец са твърде рехави отзад

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала с култов коментар за Бакеро

ОЧАКВАЙТЕ И ЧЕТВЪРТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички