Само в SportLive! Емил Велев – Кокала коментира искрите между феновете и Костов и отсече: Левски се бори за титлата, задължително е да бие Славия


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала коментира искрите между феновете и Костов и отсече: Левски се бори за титлата, задължително е да бие Славия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8126 0

Славия и Левски ще се изправят един срещу друг в най-старото столично дерби. Сблъсъкът на стадион „Александър Шаламанов“ е днес от 18 часа.

„Белите“ са в серия от 8 мача без победа в шампионата, като в тях регистрираха 7 поражения. Завърналият се за трети път начело на тима Иван Колев ще опита да прекъсне тази черна поредица в този сблъсък и да продължи тенденцията от миналата кампания да побеждава „сините“. Левски пък от страна върви сравнително добре в шампионата.

Бившият футболист и треньор на „сините“ Емил Велев – Кокала се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди дербито със Славия. Последният треньор, извел Левски до титлата, коментира и възникналото напрежение между треньора Николай Костов и феновете след двубоя с Етър ВТ, както и шансовете на отбора да триумфира като шампион.

Ето какво сподели Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, предстои най-старото столично дерби. Ще спечели ли Левски срещу сериозно разклатения отбор на Славия?

- Очаквам оспорвано дерби със сериозен превес на отбора на Левски, защото те имат амбициите да спечелят шампионската титла. Задължително трябва да минат през този мач с победа.

Все пак това е най-старото столично дерби и със сигурност ще бъде оспорвано. Ще бъде с малко голове. Но пак ще се повторя, че ще завърши с победа на Левски.

- Споменахте, че Левски се бори за титлата. Вярвате ли, че „сините“ имат реални шансове да триумфират като шампиони?

-  Естествено, че имаме шансове за титлата. Има още сериозен брой мачове. Няма как да не се играе за първото място. Аз още от юношеските си години съм свикнал, че Левски играе за шампионската титла.

Мачовете са доста. Предстоят срещите с по-сериозни отбори. Левски винаги е ставал шампион, когато е побеждавал и по-слабите отбори.

- В последните два мача за първенството Левски загуби от Славия. Неудобен съперник ли са „белите“?

- Да, наистина са ни неудобен съперник. Особено онзи мач преди 7-8 години, когато Левски смятаха, че със сигурност са шампиони, титлата им беше отнета от Славия с един равен.

- Славия в момента е в изключително слаба форма, но възможно ли е това да изиграе лоша шега на „сините“?

- Натрупаха доста загуби. Предполагам, че и настроението при тях ще е много минорно. Може би единственият светъл лъч е появата на Иван Колев, който познава обстановката на стадион „Александър Шаламанов“ и би трябвало да може да мотивира българските футболисти. Левски е и огромен дразнител за всеки един отбор в България.

Предполагам, че Славия ще дадат всичко от себе си, за да вземат точки от това дерби.

- Каква е прогнозата Ви?

- Смятам, че ще се получи минимална победа за Левски.

- Левски сякаш се специализира в минималните победи, като често ги постигат в края на мачовете. Докога ще продължат по този начин и на какво се дължат според Вас?

- Доста трудно се играе, когато противникът е сгъстен пред собствената си пеналтерия. При подобна ситуация няма начини да се атакува. Поради тази причина може би се получават тези малки резултати на Левски. Но това не трябва да бъде и оправдание, защото Левски са сериозен отбор с добри футболисти. Необходимо е по-лесно да оползотворяват положенията, които създават пред съперниковата врата.

Тук обаче вече нещата опират и до качеството и класата на играчите.

- Как ще коментирате породилото се напрежение между феновете и треньора Николай Костов след двубоя с Етър ВТ?

- Явно той още не е свикнал с тези факли и димки, защото на мен никога не ми е правило впечатление. Даже напротив, имало е настроение по трибуните и когато има и факли, и се спира играта, нямаш друг начин освен да изчакаш да премине това нещо.

Учудвам се на неговата реакция, тъй като той знае къде е дошъл да е треньор.

-Той визираше и протеста на феновете.

- Естествено, че не е хубаво да има такива протести. Публиката на Левски трябва да е единна и да стои зад отбора. Това е целта на фена на Левски.

Иначе за факлите винаги е имало такива. Едно време нямаше подобни пиротехники. Сега се забелязват на почти всички мачове. Спират се понякога двубоите за известно време.

Не мога да кажа, че се е нарушило някакво темпо, защото от самото начало Левски си атакуваше непрекъснато.

Дори след прекъсването събраха много повече енергия и успяха да реализират и гола. Не смятам, че е станало нещо страшно, след като Костов е казал нещо подобно за феновете. Има ги и тези неща. Трябва да се свикне с тях и да се играят мачовете.

- Споделяте ли неговото мнението относно протестите на привържениците?

-  Според мен трябва да има начин те да се прекратят. Не знам от какво са породени и срещу кого, но не е хубаво за отбор като Левски да е налице подобно разделение сред феновете.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Крушарски се закани на Лудогорец и ЦСКА: Остават 8 поредни победи до сбъдване на прогнозата ми

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички