Само в SportLive! Христо Златински: Локомотив Пловдив заслужава да е шампион! Ще е по-трудно срещу ЦСКА, отколкото срещу Лудогорец


Само в SportLive! Христо Златински: Локомотив Пловдив заслужава да е шампион! Ще е по-трудно срещу ЦСКА, отколкото срещу Лудогорец
Снимка: facebook.com/hristo.zlatinski.583

4366 0

Локомотив Пловдив впечатлява цяла футболна България с отличното си представяне от началото на сезона в Първа лига. Хората на Александър Томаш са лидер в класирането, записвайки и клубен рекорд от 9 поредни победи.

В пловдивския клуб и феновете на отбора се надяват футболистите да продължат да пишат история и да триумфират за втори път с шампионската титла на България точно 20 години след спечелването на първата през сезон 2003/2004.  За период от 5 дни „черно-белите“ ще се изправят последователно срещу Лудогорец и ЦСКА, като двата сблъсъка ще се явят сериозни тестове за шампионските амбиции на Локомотив Пловдив.

„Смърфовете“ първо гостуват в Разград на тоталния хегемон у нас, а след това приемат армейците на „Лаута“. Бившата звезда на Локомотив Пловдив и Лудогорец Христо Златински се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, свързано с представянето на любимия му „черно-бял“ клуб. В момента 38-годишният бивш национал е помощник треньор на втория отбор на пловдивския клуб, а води и формация от ДЮШ на „черно-белите“. Златински има две спечелени титли с екипа на разградчани, като участва с тях и в групите на Шампионската лига. Той изрази мнението си за предстоящите ключови битки на „смърфовете“ с „орлите“ и „червените“, както и за шансовете на пловдивчани отново да стъпят на футболния трон в България.

Ето какво обяви Златински пред медията ни:

-Г-н Златински, изненадан ли сте от отличното представяне на Локомотив Пловдив, който пренаписа и историята на клуба, подобрявайки рекорда за поредни победи?

- Не. Даже напротив. В първия кръг играхме срещу Ботев Пловдив, като този старт може да се приеме за нормален с оглед на дербито. В него никога няма фаворит. След това обаче напълно заслужено се постигнаха тези победи. Игрово отборът не изненадва абсолютно никого, не само мен.

Поради тази причина е напълно нормално да сме на първо място. Отборът демонстрира страхотен футбол. Разполагаме със страхотни футболисти. Нашите фенове създават една страхотна атмосфера, независимо дали сме домакини или гости. Всичко това са предпоставки за отличното представяне и не би трябвало да изненадва никого.

- Предстои най-важният тест от началото на сезона. Какви са очакванията Ви към мача срещу Лудогорец в Разград – ще успее ли Локо Пд да изненада хегомона?

- Мисля, че със сигурност ще може да изненада Лудогорец с оглед на футбола, който показва. В момента Локомотив Пловдив играе най-добрия футбол в България. Има страхотни офанзивни футболисти, отборът се защитава добре и се опитва да доминира на терена през цялото игрово време.

Не смятам, че ще бъде изненада, ако Локомотив победи. Разбира се, ще играем срещу един отбор, който доминира през последните 12 години. Със сигурност ще бъде трудно.

Футболистите, с които разполага Лудогорец, са страхотни и ще очаквам един зрелищен двубой.

-Този сблъсък ли ще покаже дали „черно-белите“ са готови да се борят за шампионската титла, както и следващото домакинство на ЦСКА?

- Не мисля, че ще бъде показателно. Има още доста мачове до края на първенството. Всичко може да се случи. Смятам, че е един или два мача няма да покажат как ще се развие  шампионатът до самия му край.

- Кой от двата мача ще е по-труден – с Лудогорец или с ЦСКА?

- Със сигурност и двата мача ще са трудни. Лично за мен обаче този срещу ЦСКА ще е по-тежък, защото Лудогорец също изповядват атакуващ футбол и двубоят ще е по-открит, отколкото следващия с ЦСКА. Може би в Разград ще има повече възможности за отбелязване на голове.

Наистина срещата с ЦСКА ще е на „Лаута“, но за мен именно тя ще е по-тежка.

- Ако Локомотив Пловдив успее да надделее в тези две тежки срещи, доколко ще може да удължи серията си от поредни победи?

- Доколкото може. За мен, а съм сигурен, че и за треньорското ръководство не това е най-важното. По-същественото е отборът на показва, лицето което показва в момента, да играе атрактивен футбол и да пълни стадиона във всеки мач, както досега.

- Според Вас реални ли са шансовете Локомотив Пловдив да спечели титлата отново точно 20 години след историческия първи триумф като шампиони на България?

- За мен са напълно реални. Пак ще повторя, че оглед на футбола, който показваме, финеса на самите футболисти, е съвсем логично Локомотив Пловдив отново да бъде шампион.

- Кои отбори ще се борят за шампионската титла?

- Левски, ЦСКА, Лудогорец, Черно море са отборите, които също показват много добър футбол. Не мисля, че битката ще между 1 или 2 тима. Пак ще подчертая, че първенството е дълго. Ще има натрупване на картони, не дай си Боже и контузии, което не го пожелавам на нито един от отборите.

Убеден съм, че през тази година шампионатът ще бъде изключително интересен.

- Според редица специалисти късата резервна скамейка е възможно да се окаже проблем пред Локомотив Пловдив  да стане шампион. Споделяте ли подобно мнение?

- Може би. Но все пак забелязвам как се представят футболисти, които влизат в игра. Има доста млади момчета, например един Ефе Али виждаме какво впечатление прави.

На скамейката има повече млади момчета и играчи без опит. Когато обаче излязат на терена, не се забелязва разлика. В никакъв случай не мога да кажа, че има голяма разлика. Те също могат да заместят достойно някого от основните играчи, ако се наложи.

- Според Вас каква е рецептата за изумителното представяне на „черно-белите“?

-  Това може да го каже само старши треньорът на отбора. Аз мисля, че е колективът заедно с нашата страхотна и велика публика. Също така и добрата работа на треньорското ръководство. Все пак това е сплав от много неща, но може конкретно да бъдат посочени само от треньорския щаб.

- Кой е основният коз и кои са най-силните страни на Локомотив Пд според Вас?

- Атаката на отбора. Там сме изключително креативни в лицето на Митко Илиев, Джовани, Георги Минчев, Бабакар Дион, Евандро. Смятам, че там правим разликата.

- Съжалявате ли, че Локомотив Пд не успя да спечели пловдивското дерби на старта на сезона, както и за продажбата на две от звездите – Пиер Зебли и Матеус Силва?

- Никога не трябва да се съжалява за нещо. Дербито винаги е по-напрегнато, а беше и първи мач. Изигра се след лятната подготовка.

Двамата продадени основни играчи бяха страхотни футболисти и хора, но се вижда, че момчетата, които ги заместват, се справят на същото ниво.

- Какъв е призивът Ви към феновете на отбора, които също са с в еуфория заради отличното представяне на любимците си?

- Да продължават да подкрепят отбора по същия начин, защото ние сме Локомотив Пловдив и винаги сме били така. Тръпката винаги трябва да е такава!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Крушарски се закани на Лудогорец и ЦСКА: Остават 8 поредни победи до сбъдване на прогнозата ми

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Култова легенда: Локо Пд може да стане шампион, другите отбори не са Аякс от 70-те

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ХРИСТО ЗЛАТИНСКИ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички