Локомотив Пловдив надхитри Черно море с дузпа, битката за петото място е нерешена (ВИДЕО)


Локомотив Пловдив надхитри Черно море с дузпа, битката за петото място е нерешена (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg

2955 0

Локомотив Пловдив излъга с 2:1 Черно море на „Лаута“ в среща от 34-ия, предпоследен кръг от плейофите в първата шестица. Двата отбора изиграха динамичен двубоя най-вече за престиж, след като нямаха шансове да се преборят за 4-ата позиция, осигуряваща бараж за Лига на конференциите.

С главна заслуга за успеха е капитанът на „черно-белите“ Димитър Илиев. Той откри резултата в 52-ата минута, а след това изработи и дузпата, реализирана от Джовани в 89-ата минута и донесла късната победа за домакините. Резервата Мишаел Алвес в 76-ата минута вкара за 1:1, но тимът му капитулира в края.

Като цяло гостите от Варна имаха леко териториално превъзходство през по-голямата част от мача. Хората на Илиан Илиев обаче в крайна сметка бяха надхитрени от тези на Александър Томаш. Така отново победител в двубоите между двата тима през този сезон стана домакинът.

С добавените 3 точки Локомотив Пловдив събра актив от 53 точки, с точка по-малко от Черно море, който заема петото място. „Черно-белите“ остават шести, но в последния кръг ще се изясни кой от двата тима ще завърши по-напред в класирането. В него Черно море приема Лудогорец, а Локо Пд гостува на ЦСКА 1948.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Лаута“ започна динамично. В 8-ата минута Мазир Сула от гостите би над вратата от 20-на метра.

В тези минути варненци стояха по-добре на терена. На два пъти пробиви осъществи Велислав Василев, като при втори той шутира от над 20 метра, но Динко Хоркаш спаси.

След половин час игра „смърфовете“ създадоха първото си по-изгодно положение. Джовани центрира от фал, а Хорхе Сегура стреля с глава, ала встрани от целта. Любопитен факт е, че до 30-ата минута домакините все още не бяха извършили нито едно нарушение.

В 37-ата минута се стигна до спорна ситуация в пеналта на варненци. Дион прати топката в наказателното поле, където Росен Стефанов ритна Димитър Илиев, който се строполи на тревата. Реферът Георги Димитров не даде дузпа, а и след преразглеждането от ВАР не бе отсъдена такава.

Едгар Пашеко в 40-ата минута би покрай дясната греда на Хоркаш. Така до почивката двата тима не съумяха да си вкарат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата продължи в същото русло и след антракта. В 50-ата минута Джовани проби самостоятелно, но шутът му не намери целта.

ГОООЛ! Локо Пд откри резултата в 52-ата минута. Петър Андреев проби мощно по дясното крило, след което пусна топката към малкия пеналт, където Димитър Илиев изпревари защитник и прати топката в мрежата – 1:0.

В следващите минути атаките към двете врати се редуваха. Все пак гостите имаха териториален превес, а „черно-белите“ леко се поприбраха в защита.

ГОООЛ! В 76-ата минута моряците изравниха. Попадението заби резервата Мишаел Алвес. Живко Атанасов отклони от аутлинията центриране на Николай Златев, а след това бразилецът засече с глава в мрежата – 1:1. Голмайсторът направи жест, с който ядоса публиката на на домакините.

В 85-ата минута домакините отново имаха претенции за дузпа. Панов препъна Димитър Илиев в пеналта, а първоначално реферът Георги Димитров не даде дузпа. ВАР преразгледа ситуацията, а и самият съдия отиде да види ситуацията в монитора.

ГОООЛ! В крайна сметка реферът Димитров даде дузпа в 89-ата минута. Джовани пое отговорността и с много техничен удар в долния ляв ъгъл матира Георгиев – 2:1.

Стартови състави

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Трупе, Паксалев, Сегура, Томашевич, Зебли, Иванов, Каракашев, Илиев, Дион, Маркес

Черно море: Георгиев, Атанасов, Стефанов, Попов, Панов, Василев, Пашеко, Велев, Дакай, Сула, Мустафа

Преди мача

Това е напълно протоколен двубой, след като и двата тима нямат шанс за нещо значимо до края на кампанията - "моряците" са пети на непостижимите 7 точки зад четвъртия Левски, а "железничарите" разполагат с 4 по-малко от варненския клуб. 

Най-голямата цел пред възпитаниците на Томаш е първи различен от загуба резултат по време на плейофите след последователни поражения от Лудогорец, Левски и ЦСКА. 

Черно море също е в подобна ситуация, но с разликата, че между загубите от ЦСКА и Левски направи 1:1 с ЦСКА 1948. До този момент варненци и пловдивчани си размениха по един домакински успех - 3:0 на "Лаута" и 2:1 край морето, но възпитаниците на Илиев се наложиха и с 3:1 на осминафиналите за Купата на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички