Павел Колев разкри как са изгладени различията на „Лаута“ и отсече: Локомотив Пловдив иска да стане шампион


Павел Колев разкри как са изгладени различията на „Лаута“ и отсече: Локомотив Пловдив иска да стане шампион
Снимка: LAP.bg

3729 0

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев говори обстойно за случилото се на „Лаута“. Припомняме, че той първоначално пожела да си тръгне от клуба няма и два месеца след пристигането си. В крайна сметка се стигна до обрат и Колев остана на длъжността си при „черно-белите“.

Той говори за разминаванията и как те са били изгладени. Колев разкри още, че целта пред Локомотив Пловдив е да стане шампион.

ОЧАКВАНИЯТА ЗА РАБОТАТА НА „ЛАУТА“

Това е една много дълга тема. Накратко – имах конкретни очаквания каква работа ще върша в Локомотив Пловдив, след това имахме и разминавания основно по как да се развива клуба в стратегически план през следващите години и, разбира се, вечният проблем с взимането на решения и кой ще ги взима. Този проблем съществува в целия български футбол и е свързан с начина, по който са устроени клубовете като акционерни дружества. Тази структура е създадена предимно заради предимствата, които дава да обединява хора и капитали за постигането на определени цели. По рационален начин разделя собствеността от управлението, което се поверява на професионално подготвени кадри. Този капитал би трябвало да се управлява от хора с правилното образование.

Когато това не се случва и решенията не се взимат от назначените за това, обикновено отговорността се размива и се стига до ситуацията, в която хората, които взимат решенията са и собственици и трябва да се събудят с едно чувство на вина сутрин, гледайки се в огледалото сутрин, че са сбъркали и загубили пари, обаче няма от кого да търсят отговорност. Обира пешкира треньора, изпълнителният директор и т.н., само че те в повечето случаи нямат влияние върху решенията. Повечето пъти не ги и питат. Не казвам, че това е случаят в Локомотив Пловдив, не ме разбирайте погрешно“, заяви Павел Колев в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт.

КАКВИ БЯХА РАЗМИНАВАНИЯТА?

Ние имахме разминавания как да се прави селекционната политика, как да се организира процеса на решения, който според мен трябва да е вътре в клуба, за да има хора, които да носят отговорност. Това трябваше да изчистим, сега към момента имаме разбирателство и вървим напред в синхрон. Ще трябва време, за да поизчистим структурата. Аз се радвам, че в лицето на Илко Пиргов имам човек, аз настоявах от самото си идване да има спортен директор, по простата причина, че винаги съм вярвал, че идеалната структура е под формата на триъгълник. Ъглите са изпълнителен директор, спортен директор и треньор и ако това нещо не върви в хармония нещата се чупят. В момента го имаме този триъгълни. Надявам се лека-полека да наместим и другите неща“, допълни той.

Аз не искам да се ангажирам с конкретни констатации в другите клубове, аз само загатнах. Не навсякъде е така със сигурност. В началото работехме, мисля, че имахме добра стиковка. Когато започна първенството обаче, изиграхме 1-2 мача и започнаха да се появяват оферти за наши играчи, които ми изглеждаха леко обидни за клуб като Локомотив Пловдив. От там се получи напрежението и мисля, че към този етап сме го изчистили“, каза още изпълнителният директор на клуба.

НОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОТГОВОРНОСТТА НА „ЛАУТА“

Между мен, Илко Пиргов и старши треньора Томаш. Моята задача не е да се бъркам в оценката дали даден футболист да е продаден или не, казвам си мнението, но то не тежи толкова. Аз гледам в перспектива и се опитвам да планирам развитието на клуба след третата година. Спортният директор мисли малко по-дългосрочно. Той все пак трябва да има много детайлни наблюдения върху това първият отбор от какви футболисти ще се нуждае в следващите трансферни прозореца и какво е състоянието в школата. Треньорът по дефиниция мисли 6 месеца – 1 година напред, за него са най-важни резултатите. Имаме в лицето на Александър Томаш и неговия щаб, че те работят много добре и вършат чудесна работа, то се вижда по представянето на отбора. Имаме много разбирателство с тях, успели са да ни изградят стил. И той започва да дава резултати. Може да даде и още, важното условие е този отбор да бъде запазен, а не да се продават футболисти и да се започва отново“, разясни Колев.

ИЗГЛАЖДАНЕТО НА РАЗЛИЧИЯТА

Имах разговори с Адам Сотков и Христо Крушарски, изяснихме си нещата. Би трябвало Локомотив Пловдив да го чакат хубави дни. Поне щом се отнася до организация вътре в клуба има още доста работа да се свърши. Отборът е добре, има потенциал, най-важното е, че имаме добра атмосфера в съблекалнята. Школата е малко болна тема за мен, защото като видях в какви условия тренират децата и трудно ще извадим големи таланти за българския футбол. За съжаление е масово явление. Според мен доста се подобри инфраструктурата за младите футболисти. Личен ангажимент е поел Христо Крушарски да завърши терените, това ще бъде като трансплантация на бял дроб, ние в момента се задушаваме, защото децата няма къде да тренират. Стават и контузии там, теренът е опасен и за игра, това трябва да се промени в най-скоро време“, разясни той.

ЛОКО ПД СЕ ЦЕЛИ В ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА!

Ние ще се опитаме да станем шампиони, може да звучи смешно, истината е, че първенството започва тепърва. Рано е да се правят генерални заключения. Важни победи направихме, особено последната. Според мен играхме срещу другия отбор в България, който към днешна дата има изграден стил, вижда се работата на треньора. Донякъде се вижда и в Черно море, Илиан Илиев работи дългосрочно и там се виждат резултатите, Черно море играе добър футбол.

Левски и ние се опитваме да играем едно и също нещо. В този сблъсък между всепомитащо гюле и непоклатим стълб, ние успяхме да надделеем, което е радващо. Левски на моменти игра по-добре от нас и показа класа. Имахме и късмет. Локомотив Пловдив също имаше положения, но в тези мачове остава резултата. За нас беше важно да спечелим, щастливи сме. Сега на дневен ред е мача с Пирин, който ако не спечелим, все едно нищо не сме направили срещу Левски. Във футбола няма днес и вчера, има само утре. Гледаме към следващия мач“, отговори Колев на въпрос за целите на Локомотив Пловдив.

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Има доста нечистоплътни неща в  Левски“! Бивш шеф каза защо напусна

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички