Локомотив Пловдив би Левски - пропуските на ”сините” качиха “смърфовете” на върха (ВИДЕО)


Локомотив Пловдив би Левски - пропуските на ”сините” качиха “смърфовете” на върха (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

5499 0

Локомотив Пловдив се изкачи на върха във временното класиране след домакинския успех в дербито с Левски (2:1) от четвъртия кръг на Първа лига. И трите попълнения паднаха още през първата част, след като осем минути след началото на двубоя Джовани откри, а Рикардиньо изравни в 33-тата.

Успехът за “смърфовете” оформи Георги Минчев в 40-тата минута. Трите точки означаваха, че поне временно пловдивчани ще са първи, след като събраха 11 точки. До този момент разполагат с успехи още над Ботев Враца и Локомотив София, а на старта започна с реми срещу Ботев Пловдив

Левски имаше достатъчно шансове дори за обрат, но се прости с мисълта за точки от четвъртия кръг и остава четвърти с 6 точки от 4 мача. Сега възпитаниците на Костов се насочват към европейската си визита на Апоел Беер Шева, а след това има планирано домакинство на Ботев Враца. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Само след 180 секунди се наложи принудителна смяна за гостите. Жереми Петрис се контузи при една от първите атаки на "сините" и бе заменен от Патрик-Габриел Галчев.

ГОЛ! След само 8 минути Джовани бе изведен отляво и успя да стреля между двама - Галчев и Ван дер Каап. Той прати кълбото в долния десен ъгъл и откри за домакините! 1:0!

В 17-тата минута Уелтън посвоему пое топката около наказателното поле и навлезе, но последвалият му опит бе париран в долния ляв ъгъл от Хоркаш. След още 4 минути подаване отдясно пое Марин Петков, но и неговият опит бе париран от съперниковия страж.

Уникалната серия от спасявания на стража продължи и след 10-тина минути, когато от малка дистанция Рикардиньо засече кълбото с глава, а вратарят отрази.

След половин час игра се стигна до греда за домакините, след като Андреев не успя да реагира адеквано при центриране отдясно. 

ГОЛ! При четвъртата чиста ситуация за гостите Хоркаш се оказа недостатъчен пред вратата си и се стигна до 1:1. Редовният голмайстор за Левски напоследък - Рикардиньо, бе изведен отдясно и в 33-тата минута прати топката между краката на хърватския страж за реми. 

ГОЛ! В 40-тата минута бързата контраатака на домакините през центъра сполучи и те също вкараха положението си заслужено. "Смърфовете" отнеха топката в своята половина и далеч след центъра поднесоха кълбото на Джовани, който подаде към Минчев вертикално. Българинът не пропусна да накаже Андреев от близка дистанция - 2:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от втората част можеше да се стигне до куриозен момент пред Хоркаш, който оставяше добри впечатления през първата част, но за малко да допусне гол от дистанция. 

След това домакините се концентритаха върху контрола на топката и го сториха през 70% от времето. Те отговориха и с едно голово положение, но пасивът пред гостите остана голът на Минчев.

При изминаването на час игра пред Уелтън се отвори възможността да завършва центриране на Марин Петков с глава, но опитът на бразилеца премина покрай левия страничен стълб.

Южноамериканската офанзива на Левски продължи и до началото на последния четвърт час от срещата, но няколкото шансове пред Уелтън и Рикардиньо така и не дадоха нужния резултат. 

СЪСТАВИ

Локо Пд: Хоркаш, Пешов, Сегура, Паскалев, Де Барош, Иванов, Евандро де Лима, Маркес, Дион, Илиев, Минчев

Левски: Андреев, Петри, Ван дер Каап, Цунами, Кордоба, Дарлан, Фадига, Ел Джемили, Петков, Уелтън, Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Николай Костов отпътува за Пловдив с 19 играчи, като в групата не влезе контузеният защитник Кристиан Димитров. Едно от новите попълнения - Дарлан, вече има картотека и се очаква днес дори да направи дебют за столичани.

Отборът на Александър Томаш повиши нивото си на игра след равенството 1:1 с Ботев в поредното издание на градското дерби и се развихриха срещу Локомотив София и Ботев Враца. И в двете срещи "черно-белите" вкараха по четири гола, като са един от четирите отбора без загуба в първенството – останалите три са Черно море, ЦСКА 1948 и ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички