От посолството: Локомотив (Пд) сам си е виновен за неиздадената виза на Езе

Въпреки че във Франция осмяха Христо Крушарски за това, в твърденията, че в страната са скроили заговор срещу Локомотив (Пловдив) може и да има известна доза истина. На този извод навеждат противоречията в твърденията на двете страни относно проблема с издаването на визи на двама от играчите на 'смърфовете" за Франция. Както е известно, става дума за Парвиз Умарбаев и Стивън Езе. Проблемът с халфа се реши, но този със защитника остава, според твърденията на "Марица".

"Нигериецът прекара кошмарен следобед пред посолството на страната световен шампион, но така и не получи виза. Той стоя пред заключената врата до края на работния ден в 17.30 часа заедно с човек на клубния президент Христо Крушарски. Единственото, което бе съобщено на двамата е, че процедурата тече и по всяка вероятност визата ще е готова в четвъртък сутринта. В най-добрият случай африканецът ще се присъедини към съотборниците си в късния следобед, а двубоят е от 21.30 часа", пише изданието.

Отказаха визи на звезди на Локо Пловдив за мача в Страсбург, Крушарски готви протест

Големи неприятности има Локомотив Пловдив преди гостуването си на Страсбург този четвъртък. Франция към моментна отказва да издаде визи на двама ...

Според "Пловдив Дерби" пък от Локо (Пд) са подали всички документи за своите играчи, още когато са научили, че ще играят със Страсбург в Лига Европа. Това обаче противоречи рязко на изявлението, което са дали от посолството на Франция в София.

"Издаването на виза на двамата играчи се случи твърде късно. задействана е Шенгенска процедура, след като е входирано искането. По отношение на нигерийския играч (Стивън Езе), Шенгенската процедура, която започнахме (Уви, късно) на заявлението, все още не е завършена", са казали от посолството според RMC Sport". Вижте обвиненията на Христо Крушарски към Страсбург в този материал.

Още по темата

Please select answer!