Топузаков: Поражението от ЦСКА е тежък удар, главите на футболистите не бяха чисти! Предстои ни най-важният мач


Топузаков: Поражението от ЦСКА е тежък удар, главите на футболистите не бяха чисти! Предстои ни най-важният мач
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6265 0

Треньорът на Левски Елин Топузаков изрази мнението си след загубата от ЦСКА във „Вечното дерби“. Той подчерта, че предстоящият бараж за Европа срещу Арда Кърджали е най-важният мач за „сините“.

МНЕНИЕТО НА ТОПУЗАКОВ

Не съм очаквал такъв срив в отбраната ни. Головете, които допуснахме бяха меко казано леки. Днес играта не ни се получи – имаше много технически брак. Получи се лош и неуспешен мач за Левски. Просто бяхме готови за тази схема на ЦСКА, но не влязохме добре в единоборствата и не показахме, че можем да се надиграваме с опонента. Битката я изгубихме, след като допуснахме първия гол“, започна коментара си Топузаков. 

Всеки един футболист на Левски трябва да бъде готов да играе под напрежение. Прекалено много през последните дни главите на футболистите ни не бяха чисти. Не си взехме поука и отстъпихме при единоборствата и притежанието на топката. Не развивахме добре атаките си и изгубихме нашата увереност“, продължи анализа си той.

НАЙ-ВАЖНИЯТ МАЧ ЗА ЛЕВСКИ

„Не пуснах всичко най-добро днес. Оставих Филип Кръстев на пейката, Роналдо има проблем. Изпитахме трудности на десния фланг. Не искам да правя анализи за стари неща. Не може в 7 дни да изиграем три мача на най-високо ниво и затова направих ротация. За нас най-важният мач е баражът, защото Левски трябва да играе в евротурнирите“, коментира наставникът на „сините“, отговаряйки и на въпрос за състава, на който заложи при визитата на Лудогорец.

В седмица с три важни мача няма как да не направим ротация. Не сме европейски гранд с голяма дълбочина в състава. Моето решение е и отговорност. Не виждам кои юноши са играли, защото само Дейвид Михалев беше такъв. Марин Петков и Пламен Андреев са мъжки национали на България, а не юношески“, заяви специалистът.

Не мога да знам какво да очаквам за датата на баража, всичко може да стане. Ние направихме всякакви промени според това, защото следващият мач е след 72 часа. Най-важно ще бъде да се справим психологически. Мачът, който ще осмисли сезона на Левски, предстои“, отсече той.

Смятам, че Хосе Кордоба е далеч от това да вземе участие в баража. Имахме и предходни мачове, в които сме играли дори без Филип Кръстев и Анди Краев. За мен няма удовлетворение, че Лудогорец е станал шампион. Аз не мога да приема загуба от ЦСКА, за мен това е тежък удар и го преживявам трудно. Трябва да си изпълним целта-минимум, която е да играем в Европа. Левски винаги трябва да бъде на най-високо място, а то е първото. До тогава няма как да бъда щастлив“, завърши Топчо.

А ето как избухна Саша Илич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички