Илич избухна: Сами срещу всички, без отбори с юноши, без 15-минутни продължения, без ВАР за нас


Илич избухна: Сами срещу всички, без отбори с юноши, без 15-минутни продължения, без ВАР за нас
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7197 0

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич говори след успеха с 2:0 над Левски в последния мач за "червените" през този сезон. Сърбинът бе емоционален, въпреки че говори със сдържан тон. Още в началото на интервюто коментира кое не му е харесало в Първа лига и подчерта, че тимът му е играл "сам срещу всички".

Илич недоволен от случващото се в Първа лига, посочи единствената глупост на ЦСКА

"В момента съм изключително емоционален, защото изиграхме фантастичен сезон. Изключително горд съм от моите момчета. Сами се борихме срещу всички. Спечелихме 84 точки. Не играхме срещу отбори, които излизат срещу юноши, нямахме продължения по 12 или 15 минути. Не се гледаше ВАР, само когато трябваше да се гледа за нас. Единствената глупост, която направихме през сезона, бе срещу Септември, когато не бяхме феърплей. И въпреки тази победа днес срещу най-големия ни съперник Левски, в мен остава горчивина. Мотивиран съм да продължим напред.

Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства. Може да нямаме изключително качества, може треньорът да не е перфектен и съвършен, но имаме момчета, които имат страхотен характер и трябва да наблегнем на това" - започна той.

Впоследствие младият наставник направи по-обширен анализ на сезона. Той на няколко пъти подчерта колко е доволен от своя отбор. Освен това заяви и че в началото на сезона е било немислимо ЦСКА да се бори за титлата.

"В началото на сезона немислимо ЦСКА да се бори за титлата"

"Вярвайте ми, в началото на сезона това бе немислимо - да се борим за титлата. Стъпка след стъпка, мач след мач, вярвахме. В началото имаше бойкот от феновете, стадионът бе почти празен. Работихме тихо и стъпка по стъпка връщахме феновете. 84 точки са много, но се оказаха недостатъчни за титлата, остава горчивина.

Не мога да кажа, че нещо конкретно ни е липсвало. Може би, една конкретна дузпа ни лиши от титлата. Но трябва да признаем, че в някои мачове и ние имахме късмет. Например, Левски изпусна дузпа в последните минути в последното дерби, Юрген изпусна също. Пак ще кажа, че съм много горд от моя отбор, но е изключително трудно да се бориш в такива ситуации, когато всички са срещу теб и ти си сам" - заяви Илич.

Коментарът на Илич за мача с Левски и призив към феновете

"Имахме доста липси днес, но момчетата, които излязоха на терена, се справиха фантастично. Мисля, че бяхме по-добрият отбор днес. Много съм горд от отбора, няма какви забележки да правя към тях в момента.

Феновете сами видяха каква промяна има в отбора, откакто започнаха да идват на стадиона. Надявам се, че през следващия сезон това ще продължи и "Армията" ще бъде пълна всеки мач.

Докато бях футболист, когато в един сезон не спечелиш нито един трофей, нямаше как да кажеш, че сезонът е успешен. Но пак трябва да кажа, че съм изключително горд от своите футболисти, казвам им: "Горе главите" - завърши Илич пред "Диема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички