Стоилов: Когато има мач с ЦСКА, винаги трябва да печелиш


Стоилов: Когато има мач с ЦСКА, винаги трябва да печелиш
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

952 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди предстоящото Вечно дерби с ЦСКА. Срещата е насрочена за неделя от 16:45 часа на Националния стадион "Васил Левски", а специалистът подчерта, че "сините" нямат страх от загуба, откакто е треньор на тима.

"След като си загубил, настроението трябва да е минорно. В следващия мач трябва да играеш на по-високо ниво, за да си върнеш футболната увереност. Като се има предвид, че мачът е най-голямото дерби в нашия шампионат, футболистите го очакват с нетърпение.

Имаме сериозни проблеми, но останалите играчи трябва да дадат повече от възможностите си. Знаете проблема с Бари, Сундберг продължава да има проблем. За Петрис ще преценяваме на последната тренировка. Другите играчи са готови да вземат участие в мача.

Мачът май месец беше с огромен заряд за нас. Голяма част от играчите не бяха участвали на такова ниво. Сега също е дерби мач. Трябва да е пределно ясно, че всеки трябва да играе на 100%, да спазва тактическата дисциплина. Без желание и амбиция в този мач не може да се участва. Предполагам, че никой от играчите не живее с миналото. Когато има мач с ЦСКА, винаги трябва да печелиш”.

"Откакто съм футболист и треньор на Левски страх от поражение няма. Това е вече 30 и няколко години. Левски се притеснява от това дали ще може да играе на максимума на възможностите си. ЦСКА е от грандовете на българския футбол и често двубоите завършват с неизвестни. При тях има стабилизиране от резултати и игра. Вървят стабилно в първенството.

Според мен ЦСКА е по-добре комплектован като отбор, с по-добра амбиция и по-добра стратегия на игра. Имат нов амбициозен треньор. За мен най-важно е как ще изглежда нашият отбор. Ако играем на максималното си ниво и не спечелим, значи противникът е бил по-добър”, продължи той.

"Ако си футболист на Левски и нямаш хъс, желание и амбиция, си сбъркал професията. Най-голямото дерби е допълнителна мотивация. Загубата миналата седмица също. Без тези неща не можем да говорим за по-нататъшни стъпки във футбола. Футболистите трябва да оценят момента.

Аз смятам, че ако всички играчи са здрави и можем да окомплектоваме състав, Левски има доста добро ниво в България. Можем да се надиграваме с всеки в България. От тази гледна точка нямам притеснения. Левски израстна много през последната година. При нас е важно всеки играч да е здрав, защото бройката при нас е малка. Ние досега в дерби мачове винаги сме били горди. Левски играе футбол, който се харесва на хората, и ще продължим да го развиваме. Мисля, че може още да се подобрим. Важно е да запазим желанието и амбицията".

"ЦСКА има възможност да играят различни хора. Не е толкова лесно да определиш състава им. Познаваме всички играчи. Преди мача ще има достатъчно време. Предполагам, че хората, които се грижат за тревното покритие на Националния стадион, ще направят всичко, за да бъде годен за игра. Съдиите имат моята толерантност. Въпросът е двата отбора да проведат футболна битка, с респект към съдииите. Ангажимент и на треньорите, и футболистите е да водим битка в правилата на футбола. Не желая да се създава напрежение около съдията преди мача.

Първата ситуация се различава от втората. Първата е игрова ситуация, в която главният съдия може да пропусне. Там проблемът е съдията на ВАР защо не го е повикал (б.а мачът с ЦСКА 1948). При втората е обратното. При 10 повторения да си некадърен се съмнявам, да си слуга - съм сигурен".

"Левски има дилема на два поста. Ако Ноа и Бари бяха здрави, нямаше да имам. Играчите на Левски трябва да оставят всичко на терена, за да не търсим после излишни оправдания. Последното нещо, което искам да търся са оправдания. Трябва да се появи опция с прекалено имиджова като визитка на играча, за да мислим за нов трансфер. Трябва да е в ниски финансови параметри. Тук в сделката така успяха да се случат нещата. Вече става период, в който играчите не са играли в дълъг период", завърши специалистът.

Вижте какво каза Стоилов и за рефера от визитата на Локомотив София!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички