ВИДЕО: Шестте кинжални удара, с които ЦСКА повали Левски


ВИДЕО: Шестте кинжални удара, с които ЦСКА повали Левски
Снимка: Radoslav Deliychev / LAP.bg

4447 0

ЦСКА и Левски ще изиграят 158-ото дерби помежду си в българския елит. "Армейците" се изправят срещу "сините" в неделя (18.09) в мач от 11-ия кръг на Първа лига.

Вечните съперници са спорили общо 211 пъти в историята си. В тях ЦСКА извоюва 71 успеха срещу 83 на Левски. В двубоите за първенство 31-кратният шампион има превес с 57 на 55 победи. Той се дължи до голяма степен на невероятната серия от 6 безпелационни поредни успеха, които отборът от "Българска армия" постигна в един от най-тежките си периоди.

ЦСКА 3:0 Левски (19.10.2013 г.)

През сезон 2013/14 г. "армейците" са на ръба на фалита, докато Левски е окрилен от добри резултати и финансова стабилност. 19-и октомври е и предстои супердербито на българския футбол. От "червената" страна лъха несигурност, подкрепена с надежда, докато за отсрещния лагер евентуална победа изглежда сигурна и рутинна. 

Противно на очакванията, феновете на ЦСКА не оставят отбора на сърцето си сам. Те изпълват до краен предел северната трибуна, огласявайки Борисовата градина. По този начин сякаш придават суперсили на събраните от нискоразрядни отбори, школи и ветерани "червени" футболисти, които само в рамките на 6 минути поставят в нокаут своя съперник, отбелязвайки му 3 безответни попадения, дело на Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров. Неочакваният успех даде и начало на една невероятна серия.

Левски 0:1 ЦСКА (08.03.2014 г.)

Напролет "армейците" не убедиха, че ще успеят да спорят за първото място, но във всеки свой мач показваха хъс и жажда за победа. Финансовите несгоди не спряха, но победите над Левски също. 

Още в средата на първото полувреме символичните гости останаха с човек по-малко на терена, след необмислено влизане на Борис Галчев. Това обаче не смути "армията" на Стойчо Младенов, която се стикова и изтръгна успеха в мач, завършил с 6 червени картона.

ЦСКА 1:0 Левски (15.03.2014 г.)

Едва беше изминала и седмица, и родният шампионат отново срещна двата български гранда. Поради множество контузии, наказани футболисти и липсваща широчина в състава, Младенов стартира сблъсъка с до голяма степен експериментален състав, изграден от солиден брой млади или необиграни играчи.

Въпреки това, те отново донесоха радост на "червената" публика. И по какъв начин! В самия край на добавеното време младият Пламен Крачунов се извиси над противниковата отбрана и "разстреля" от близка дистанция Горан Блажевич, пращайки в екстаз секторите "А" и "Г".

Левски 1:3 ЦСКА (21.04.2014 г.)

Епизод пореден от Вечното дерби в онзи така дълъг сезон. Футболистите на ЦСКА влязоха със самочувствие в мача, а атаката поведе завърналата се легенда Мартин Петров. 

Макар че допуснаха гол, "сините" най-накрая отбелязаха такъв, след като не съумяха да го направят в предходните 3 двубои. Това обаче се оказа недостатъчно да спре устрема в "червените" редици. С нови две безответни попадения на Иван Стоянов и Иван Маркович "армейците" отново имаха повод за радост.

ЦСКА 2:0 Левски (27.07.2014 г.)

С куп нови имена в състава и още толкова раздори между фенове и ръководство, "червените" влязоха в новия сезон в родния елит. Още в самото си начало той постави на пътя на Стойчо Младенов и компания трудно предизвикателство в лицето на Левски.

Изглеждащият със спорна визитка футболист Серджио Буш даде заявка, че ще се превърне в любимец на "червените" запалянковци. Той и перспективният талант Антон Карачанаков оставиха безпомощна отбраната на противника, нанасяйки й 2 тежки удара.

Левски 0:3 ЦСКА (25.10.2014 г.)

Ужасните атмосферни условия не дадоха до последно да стане ясно дали Вечното дерби ще се състои. Двата тима стигнаха до споразумение да излязат на терена, а печеливш, въпреки почти невъзможния за игра терен, отново беше ЦСКА.

Тони Силва, Серджиу Буш и Борис Галчев подлудиха от щастие  "червената" част от стадион "Васил Левски" и хилядите верни привърженици, които подкрепиха своя отбор при бурния снеговалеж и минусови температури.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички