Емил Велев пред Sportlive.bg: Само феновете могат да помогнат на Левски в дербито! Ники Михайлов трябва да пази, останалото е глупост


Емил Велев пред Sportlive.bg: Само феновете могат да помогнат на Левски в дербито! Ники Михайлов трябва да пази, останалото е глупост
Снимка: Lap.bg

2013 0

Левски и ЦСКА се изправят в първото Вечно дерби за сезона. „Сините“ победиха „червените“ на финала за Купата на България през май и триумфираха с трофея. "Армейците" пък са в серия от 10 поредни мача без загуба в дербито.

Sportlive.bg потърси за интервю бившия футболист и треньор на Левски Емил Велев – Кокала. Специалистът, който изведе „сините“ до последната им шампионска титла, сподели очакванията си за дербито, като изрази мнението си и по наболелия напоследък въпрос около вратарския пост в състава на Станимир Стоилов.

Ето какво заяви Кокала пред медията ни:

Г-н Велев, предстои първото за сезона дерби между Левски и ЦСКА. Какво очаквате от сблъсъка между двата тима?

- Очакванията ми са за победа на Левски. След неуспеха в Европа, който претърпяха, е крайно време да се събудят и да се помъчат да спечелят това дерби, защото винаги е престижно, когато биеш прекия конкурент, в случая в дербито.

Какви са предимствата на „сините“ за мача, ако може да откроите такива?

- Не. За момента трябва да сме реалисти. Няма преимущество. Единствено могат да помогнат до някаква степен верните фенове, които предполагам, че ще бъдат повече от тези на ЦСКА. Но пък привържениците не играят, трябва играчите да играят.

Видяхме, че в последните мачове са доста разконцентрирани и загубата от Локомотив София го показа.

На какво се дължи тази разконцентрираност според Вас?

- Единствено и само на отпадането от Хамрун Спартанс. Неочаквана загуба и неочаквано отпадане, което не трябваше да се случва. Но го има във футбола, какви ли не неща сме виждали.

ЦСКА е в серия от 10 поредни мача без загуба срещу Левски в първенството. Време ли е да бъде сложен край на тази негативна тенденция за „сините“ в дербито?

- Разбира се. Винаги трябва да се започне отнякъде. Дано това да е от неделя. Желанието ми е Левски да победят.

Последният двубой между двата отбора обаче завърши триумфално за Левски …

- Това беше на финала за Купата на България, когато Левски играеха добре и имаха самочувствие. Виждаше се, че ще вземат този трофей. Но сега явно нещата се промениха. За много кратък период се преобърнаха. Видяхме, че ЦСКА играха успешно и в Европа, въпреки че отпаднаха от класен отбор, но пък го победиха в София.

А ние сме на обратния полюс. Загуба от Хамрун и отпадане от турнира, което можеше за много дълъг период да ни качи в друга орбита. Все пак следваше мач с Партизан Белград пред много публика, очакваше се да се победи и да се влезе в групите, но явно не е било писано тази година.

Кадровите проблеми в състава на Станимир Стоилов ще дадат ли своето негативно отражение в дербито?

- Тук вече няма да има оправдания в едно дерби. И винаги, когато единият е бил в по-лоша позиция в това отношение – от липса на играчи, е излизал победител от сблъсъка между двата отбора. Една победа в дербито ще върне самочувствието на единия или другия тим.

Възможно ли е самочувствието в Левски да е малко по-високо заради победата във финала за Купата на България?

- Е, не. Вече говорим за мач, който е бил отдавна. Оттогава се изиграха доста срещи. Не вярвам да са си запазили такова самочувствие за това дерби.

Почва се от 0:0 и който има по здрави топки и желание, ще победи.

Бихте ли се наел с точна прогноза?

- Не. Не бих се наел. Предполагам, че Левски ще излезе с минимална победа от това дерби.

Напоследък в Левски цари един голям спор – Николай Михайлов или Пламен Андреев трябва да пази на вратата. Как се отразява всичко това според Вас?

- Това са глупости. Ники Михайлов си е опитен вратар. Виждаме, че през последната година е сериозен, върна си формата. Това, че го набедиха за мача с Хамрун, абсолютно не е правилно. Защото не е само един човек на терена, а 11. И би трябвало да се започне и от нападението, и защитата. Там не проследиха играча, особено за втория гол на малтийците.

Как може такова нещо? Да прехвърлят цялата вина върху Михайлов си е абсолютно неправилно, повтарям отново. За мен той седи незаслужено на пейката. Защото Андреев има качества, но е още много, много, много "зелен". Той е далеч и от нивото, което ще докара на Левски стабилна игра, особено в защита.

Според Вас трябва Михайлов да е под рамката на дербито?

- Ако съм аз треньор, бих сложил Ники Михайлов на вратата, естествено. Всеки вратар прави грешки. Виждаме ги и в Европа, не е само при нас.

А ето какво писмо изпратиха феновете на Левски до президента на БФС Борислав Михайлов.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички