Станимир Стоилов потвърди за Дубай и заяви: Част от играчите нямат мисленето на футболисти на Левски


Станимир Стоилов потвърди за Дубай и заяви: Част от играчите нямат мисленето на футболисти на Левски
Снимка: Levski.bg

2227 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди утрешното (12 ноември) домакинство срещу Славия от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" ще започне в 17:30 часа!

"След като сме стартирали лошата серия със Славия, добре е да вземем футболен реванш утре. Надявам се футболистите да са пределно мотивирани и концентрирани", започна треньорът на "сините", които са в серия от 5 поредни равенства, която стартира именно след загубата от Славия на 12 октомври.

"Нормално е да има напрежение и дискомфорт от дългата серия без победа. Петте равни можеха да са четири победи и един равен. Във футбола има неща, които не се получават по най-добрия начин. Има напрежение върху футболистите. В най-старото столично дерби е време да обърнем нещата в наша полза. Нашите привърженици трябва да видят ангажиран отбор. Ангажиментът на футболистите е да спечелят с добра игра", допълни още Стоилов, цитиран от "Dsport".

"Където и да отидем се чувстваме домакини. Да не търсим проблема в напрежението, а в нашите действия и глави. Балансът в отбора е понарушен. Ще се опитаме да се върнем към пътя на победите. Важно е да виждаме свръхамбиция у футболистите. Това прави разликата между победата и равния мач. Нашите играчи трябва да свикват да играят под напрежение. Ако си футболист на Левски и не можеш да се справиш с напрежението, нямаш възможност да се бориш за титли и купи", категоричен бе той и след това поясни какво е състоянието на Ивелин Попов: "Ивелин Попов тренира цяла седмица, здрав е. Надяваме се да го вкарваме в игра и да е на ниво до края на годината. Не е успял да е в максимална спортна форма до момента".

"Искам да виждам качествена игра. Резултатите рано или късно ще дойдат. Ще направим всичко възможно отборът да се събуди и да изиграе оставащите мачове на високо ниво. Част от играчите трябва да получат конкуренция. Трябва да продължим да търсим вътрешната мотивация. Не е достатъчна през последните мачове. Отборът не играеше по доминиращия стил на Левски. Изключвам донякъде мача със Спартак Варна заради терена. Липсваше класата при завършването. Резултатите ги има и ги няма, но мисля, че ще намерим постоянството и добрите резултати. Левски трябва да побеждава".

"В момента най-важно е да намерим пътя към победата в следващия мач със Славия. Трябва да играем доминиращо и в гордия стил на Левски. В състояние сме да наваксаме и да загубим много точки. Аз лично очаквах и подеми и спадове. Не очаквах надграждане. Петте мача можехме да ги спечелим, но не можехме да загубим. Това е на 200% сигурно. Работата ми е да върна Левски на пътя на победите", отсече Мъри, а след това изрази мнение, че част от футболистите му нямат мисленето, че "всеки мач е финал":

"Имаше мачове, в които ни избяга футболният шанс, особено в домакинствата. Част от играчите нямат мисленето на футболисти на Левски, а именно, че всеки мач е финал. Трябва да разберат, че Левски трябва да играе от първия до последния мач с желание. Всеки футболист показа, че има потенциал. Трябва да направим всичко по силите си да върнем Левски на пътя на победите. Във футбола няма победи на живот и смърт. Имаме изграден начин на игра, трябва да си подобрим стила. Надиграваме голяма част от противниците, но трябва още, ако искаме да сме конкурентноспособни на Лудогорец и в Европа".

"Резултати в България лесно се постигат с добра защита и дълги топки. Искаме да изградим победен стил, но изисква време. Надявам се с времето да засилим конкуренцията. Конкуренцията ражда качеството. С оздравяването на всички играчи и това ще се подобри", уверен е треньорът на Левски, който потвърди и че тимът ще отиде на лагер в Дубай по време на зимната пауза в Първа лига:

"Подписахме договор за лагер в Дубай. Според мен там са най-добрите условия. Финансирането бе изцяло от спонсори. Няма да повлияе на финансовото състояние на клуба. Едномесечен лагер, където и да е, струва много пари. През последната година Левски разчита освен на феновете и "Palms Bet". Лагерът ще е при най-добрите условия. Не трябва да се коментира, след като в България няма условия за работа. През лятото имахме условия и си останахме в България. Господин Ивков уреди спонсори, които да помогнат за финансирането".

За финал Станимир Стоилов говори и за плановете на клуба за зимна селекция: "Няма никаква промяна във финансовото състояние на Левски. Всички искания бяха да се намери целево спонсор за лагера. Няма никаква промяна. Светлина в тунела има. Няма развитие по селекцията. В търсене сме на максимум един до двама играчи, които да намерим при условията за нашия клуб, не по-големи отсега, и то заради контузията на Бари. Позицията се оголи. Условията са както си бяха досега. Не се очаква нищо гръмко или кой знае какво като селекция. Продиктувано е най-вече от това, че Билал Бари няма да може да се възстанови навреме за началото на втория полусезон. Няма никакво подобряване на трансферните планове и цели. Всичко друго е спекулации и несериозни писания".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Любопитно: Иво Ивков дава финансов отчет, Левски ще обяви сериозни приходи?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички