Дарко Тасевски преди Левски - Славия: "Сините" са ми на сърцето, пожелавам им да спрат черната серия, но след предстоящия мач


Дарко Тасевски преди Левски - Славия: "Сините" са ми на сърцето, пожелавам им да спрат черната серия, но след предстоящия мач
Снимка: Lap.bg

5747 0

Бившият футболист на Левски и настоящ на Славия - Дарко Тасевски, даде интервю пред "Тема Спорт" в навечерието на най-старото столично дерби. "Сините" са домакини на "белите" в утрешния 12 ноември, а двубоят на стадион "Георги Аспарухов" от 18-ия кръг на Първа лига ще започне в 17:30 часа!

"За нас няма значение срещу кой играем, целта е да печелим. Да, наясно сме, че на "Герена" се играе трудно. Но ние ще излезем без напрежение, представяме се добре от началото на сезона, имаме равни точки с Левски. Трябва да играем нашия си футбол, ако го направим, може и да победим. Ще видим", заяви 38-годишният Тасевски пред изданието и след това коментира лошата форма на съперника:

"Това е много, ама много неочаквано за мен. Защото преди това Левски играеше доста силно. Няма да излъжа, че в един период дори си мислех, че ще успее да детронира Лудогорец. Поне вътрешно така се надявах. Тимът обаче бе налегнат от контузии и проблеми, няма достатъчно футболисти. Това си личи".

"Имат много млади момчета. Те са талантливи, но дали са в момента за Левски? Защото в този отбор или биеш, или няма доволни. Тази черна серия може да е предимство за нас - напрежението е в съперника, но може и да е недостатък, защото Левски на всяка цена ще иска да спечели. Поредицата им тръгна от загубата от Славия", допълни опитният полузащитник.

Дарко Тасевски не скри, че Левски все още му е на сърцето и пожела на отбора на Станимир Стоилов две победи срещу Лудогорец: "Всички знаят, че "сините" са ми на сърцето. Пожелавам им да спрат черната серия, но след предстоящия мач. Сега съм в Славия и ще опитам да помогна на отбора си да спечели. След това пожелавам на Левски да победи два пъти Лудогорец - за Купата и първенството. А след това да направи отлична подготовка и селекция. Защото е видно, че в момента има недостиг на играчи. На някои от младите им е рано за този отбор на този етап. Имат и други проблеми - създават положения, но и ги пропускат с лека ръка".

Северномакедонецът изрази и мнение, че Левски играе добре в началото на мачовете, но "нещо не им се получава в края":

""Сините" имат футболисти с голям опит, но нещо не им се получава в края, когато са решаващите моменти - тези след 75-ата минута. Левски е много силен в първия половин час. Тогава създава много положения. Да, вярно изпуска, но играе много добре. В края на срещите обаче нещата не им се получават въпреки наличието на Ивелин Попов и Георги Миланов, когато са здрави. Те са тези, които трябва да понесат отбора".

"Ще ни е много трудно. Знам каква е подкрепата на "Георги Аспарухов" и как само заради пълните трибуни се води с 3:0 до 20-ата минута. Върви ли Левски, лудостта на този стадион е пълна. А играчите правят неща, които обикновено не могат. Просто от импулса всичко ти се получава. Затова ще е много важно да издържим тогава. Иначе ще ни е много трудно, още повече, че "сините" на всяка цена искат да спечелят. Удържим ли, не сме за отписване, защото имаме бързи футболисти, а Левски оставя пространства. Тепърва ще градим тактиката за мача, но си мисля, че имаме шансове", завърши коментара си Дарко Тасевски.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Венци Стефанов даде култово обещание преди Левски - Славия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички