Спиерингс: Аякс - Фейенорд е нищо в сравнение с ЦСКА - Левски


Спиерингс: Аякс - Фейенорд е нищо в сравнение с ЦСКА - Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1622 0

Нидерландският футболист на Левски Стайн Спиерингс се изказа изключително ласкаво по адрес на "сините", както и за голямото футболно дерби между Левски и ЦСКА. Спиерингс коментира, че вечното дерби в родината му между отборите на Аякс и Фейенорд е нищо в сравнение с това между "червени" и "сини" в България.

Спиерингс акостира на "Герена" през януари 2020 г., а първата му възможност да се появи в игра за Левски в официален мач бе срещу ЦСКА. Наставникът на "сините" Петър Хубчев обаче заложи на сигурността и опита и не рискува с включването на Спиерингс във важния мач, завършил без попадения на Националния стадион "Васил Левски".

Нидерландецът признава, че е останал разочарован, че не се появил в игра, но разбира решението на старши треньора: "Беше ми тежко, след като разбрах значението на този мач, но треньорът (Петър Хубчев) не искаше да ме хвърля сред лъвовете."

"Този мач е съвсем различен от Нидерландия. Аякс - Фейенорд е нищо в сравнение с него (Левски - ЦСКА). Тук са позволени зрелищните шпагати, публиката е възбудена и победата е на всяка цена", споделя Спиерингс пред местното издание BD.nl. Двубоят бе с висок емоционален заряд за феновете на Левски, които показаха обединението си по трибуните в тежките времена, през които преминава клубът (всички горещи реакции от дербито си припомнете тук).

Що се отнася до това как прекарва времето си в условията на социално изолация, Спиеринс заяви: "Седя си с приятелката вкъщи и се наслаждаваме на времето заедно. Тя е бременна, а до два месеца трябва да се роди детето ни. Искахме това да стане в Ротердам, но е невъзможно. За щастие намерихме добра клиника в България, в която говорят добър английски език."

"Надявам се час по-скоро всичко да се нормализира и да започнем да играем, както преди – това е моето желание", добави още играчът на Левски. А за какво Стайн Спиерингс завижда на Френки де Йонг и с какви предразсъдъци е дошъл на стадион "Георги Аспарухов" - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички