Крушарски: Държавата трябва да помогне на Левски, може и на мен да ми се наложи


Крушарски: Държавата трябва да помогне на Левски, може и на мен да ми се наложи
Снимка: Оф. сайт на Локомотив (Пд)

806 0

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски подкрепи желанието на Левски за кредит от държавата. Според него, когато е възможно, трябва да се помага на футболните отбори като заяви, че е възможно и на него да се наложи да търси подобно нещо.

"Всеки един футболен клуб може да изпадне в тази ситуация, ако може да се помогне, защо да не се помогне.е не търсят нищо, което да е нередовно. Може и на мен да ми се наложи да търся", заяви Крушарски пред БТВ.

"Подкрепям всяка такава идея, да се намери начин футболът да бъде като останалите дружества – да има по-лесен начин за кредитиране, да има варианти. Ние сега инвестираме и после ще връщаме като отидем в Лига Европа. Миналата година имам към 150 хиляди разходи, докато дойде финансирането след 6 месеца", допълни Крушарски.

Финансовият министър обаче Владислав Горанов по-рано обяви, че към този момент не вижда възможност за подобен кредит.  "Много малко са клубовете, които могат да поддържат добро финансово състояние и да нямат задължения към бюджета. Кредитирането на едно търговско дружество е твърде деликатен въпрос - държавата да осигурява помощ на футболните клубове. Не намирам механизъм днес директно българската държава да финансира или кредитира професионалните футболни клубове", коментира министърът.

А какво заяви Васил Божков относно акциите на Левски и би ли ги дал на феновете - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама