Емил Велев не се съгласи с тезата на Станимир Стоилов и призова: Сега трябва да прегазим Лудогорец


Емил Велев не се съгласи с тезата на Станимир Стоилов и призова: Сега трябва да прегазим Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15551 0

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев заяви в интервю пред "Мач Телеграф", че лошите терени не могат да бъдат единственото оправдание на Станимир Стоилов за лошите резултати на отбора и призова футболистите "да прегазят Лудогорец".

*"Сините" са в серия от 10 поредни мача без победа в Първа лига, а на 28 февруари им предстои домакинство на "орлите" от 21-ия кръг.

"Мъри много говори за терените, но и той не си вярва в това, че те са основен проблем. Да, със сигурност е по-добре да играеш на хубав терен, но той е еднакъв за всички. Едно време ритахме в кал и свинщина, а бяхме водещ отбор. Но гледахме с агресия да преодоляваме всичките тези препятствия. На това нещо трябва да се наблегне. Мъри отдавна говори за терените, но те не се променят, а и няма да се променят скоро. И какво правим?! Трябва да имаме още десет мача без да победим ли?! Ако не си агресивен, няма как да стане", категоричен бе Кокала, а след това допълни по отношение на футболистите:

"Не взимат малки пари за заплати, а за тях трябва да изорат терена. Независимо какъв ще е той. Дали ще е асфалт, дали сгурия, дали ще е хубав".

"Надявам се феновете да не се отдръпнат от отбора заради тези резултати. След идването на Мъри публиката се върна. Голям принос за това нещо има Стоилов и играта, която показваше Левски. Естествено е да има недоволство, когато Левски не побеждава вече десети мач. Това е антирекорд от 1963 година! С цялото ми уважение, ама ти си Левски! Тук няма място за никакво оправдание. Затова трябва да си налягат парцалите, да тренират и да започват да бият! Идва мач на хубав терен. Сега трябва да прегазят Лудогорец! Трябва да ги прегазим", призова Велев.

Бившият треньор на "сините" разкритикува и бразилеца Уелтън, заявявайки, че вече не може да финтира дори тренировъчен конус: "Моето мото е: "Като не мога да ги надиграя, трябва да ги прегазя!". Ти играеш за Левски и трябва да оставиш сърцето си на терена! А Уелтън срещу Пирин не се изпоти! Той преди лъжеше по двама или трима, центрираше и шутираше, а сега не може да финтира конус. Това е в градината на спортно-техническото ръководство. Мъри и Цанко да ги викнат тези играчи и да им кажат, че така не става и трябва да се стегнат".

"Един чужденец трябва да прави разликата. Ако не си с две нива над българските играчи, за какво си тук?! Да ти се плаща наем за квартирата само...", запита риторично 61-годишният специалист, а за финал изрази мнението си, че Тодор Батков трябва да се завърне в Левски:

"Трябва търпение от страна на феновете. Мисля, че има отражение и от това, че имаше голямо неведение какво ще се случи с акциите на клуба. Мисля, че трябва да се върне отново Тодор Батков. Да донесе някакви пари и да се почне от началото. Положителен герой беше Батков през тези години".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Пострадалият Христофор Хубчев: Не сме п***и, срам ме е от тези уж левскари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички