Сериозни наказания очакват Левски, ако не пуснат камери на "Герена"


Сериозни наказания очакват Левски, ако не пуснат камери на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

1585 0

Сериозни наказания и парични санкции са заложени в Наредбата на БФС, ако даден клуб не позволи на телевизията, държаща права за излъчване, да си свърши работата. Както е известно, новият мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков заплаши в интервю за "Код Спорт", че "сините“ няма да допуснат камери на "Герена" още следващата седмица за домакинството на Славия.

Според Член 28 алинея 18 от Наредбата на БФС отборът-домакин е длъжен да осигури безпрепятственото излъчване на футболната среща на държателя на ТВ правата, с който родната централа има сключен договор. Според дисциплинарния правилник подобно решение се счита за неявяване на футболен двубой. При подобно неявяване отборът се наказва със служебна загуба с 0:3 и отнемане на три точки от актива – ако тимът е от Първа лига, то се налага и парична санкция на стойност 5000 лв. При повторно нарушение отборът се премества в по-долно ниво.

Според Член 44 от Дисциплинарния правилник отбор, който не осигури условия за изпълняване задълженията на телевизионните екипи, допуска служебна загуба, отнемат му се три точки и се глобява с 15 000 лв. Сумата трябва да бъде внесена до следващата среща. Футболният клуб губи и правото да получи всички средства, които му се полагат по схемата за разпределение на сумите от телевизионни права. А ето какво каза Сираков по темата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички