Наско Сираков: Няма да пуснем камери на "Нова" на стадиона, не ни плаши изваждане от елита


Наско Сираков: Няма да пуснем камери на "Нова" на стадиона, не ни плаши изваждане от елита
Снимка: Официален сайт на Левски

15810 0

Новият собственик на Левски Наско Сираков даде обширно интервю, в което говори за недоволството на "сините" от разпределението на финансите от ТВ правата. Той дори заплаши, че камери на "Нова" няма да бъдат допуснати до стадион "Георги Аспарухов" и че отборът е готов да рискува изхвърляне от елита заради тези си действия:

"Левски може да стигне и до крайност. Ако през предстоящата седмица няма сериозни разговори на тази тема, категорично заявявам, че другата седмица камери на „Нова“ няма да бъдат допуснати на стадион "Георги Аспарухов". Готови сме да понесем всички последствия от едно такова действие.

Каквито и да са (дори и изважане от Пърав лига). Не заплашваме никого, но просто се вижда, че няма чуваемост, няма разбиране. Феновете ни отдавна са заявили своите желания по тази тема. Убеден съм, че клубът ще има абсолютно пълна подкрепа от тях" - споделя той пред "Труд".

Сираков призна, че е водил разговори с БФС за този проблем и зададе много важен въпрос: "Искам да попитам президента на БФС дали е истина, че парите, които се плащат за името на Първа лига, а именно "efbet Лига", са между 1,5 и 2 млн. лева и че договорът е подписан между фирмата и "Нова"? Ако това е истина, то това е поредното безобразие и прецедент в световната футболна история! Защото тези пари пак са на клубовете, на Професионалната лига. Понеже г-н Домусчиев със сигурност има изключително добри адвокати, аз съм сигурен, че има договор, който му предоставя правото да продава името на лигата. Но който е подписал такъв договор, меко казано е направил престъпление към всички клубове. Това, че се продават телевизионните права и част от рекламните в един договор, това по никакъв начин не задължава БФС да продаде и името на лигата".

А още преди часове стана ясно, че Наско Сираков не се плаши от война с БФС заради ТВ правата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички