"Сделката е пред провал": Левски остава без нов собственик?


"Сделката е пред провал": Левски остава без нов собственик?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3014 0

Столичният гранд Левски няма да има нов собственик, на какъвто се надяваха от "синя" България, твърди "Тема Спорт". В публикация на изданието се казва, че сделката между Левски и Юнайтед груп е пред провал, като двете страни дори не били близко до постигане на споразумение.

Сделката между Левски и Юнайтед груп пред провал?

Контактите между Левски и Юнайтед груп били само "проучвателни и опознавателни", а зад тях стои бившият собственик на "сините" Спас Русев. От "Тема Спорт" пишат хипотетично, че не е изключено още днес Левски да получи знак за край на разговорите за смяна на собствеността, което ще означава, че "сините" ще продължат в икономичен режим на работа.

Кой ще спаси Левски?

Както е известно, Левски изпадна във финансов колапс, след като загуби своя "бащица" Васил Божков. Наско Сираков се нае да поведе "сините" към спасението, но неговото идване трябваше да бъде само временно решение. Сираков обаче е вече две години и половина на кормилото на Левски, а финансовата стабилност няма как да дойде от него.

Левски се нуждае от финансова сигурност

Именно поради тази причина в Левски усилено търсят правилния човек, който да поеме клуба и да гарантира сигурност и обезпечаване на всички разходи и дългове. Най-сериозният кандидат за собственик на "сините" бе Юнайтед груп, но изглежда, че такава сделка е малко вероятна.

Какво казаха от Юнайтед груп за Левски?

През октомври Наско Сираков заяви, че смяна на собствеността в Левски не стои на дневен ред. Изказването на боса на "сините" дойде след официалната позиция на Юнайтед груп за Левски, в която от компанията дадоха ясно да се разбере, че няма да коментират никакви спекулации, докато преговорите не бъдат финализирани, успешно или не.

Наставникът Станимир Стоилов посочи какъв ще бъде план "Б" за Левски, ако Юнайтед груп се откаже от сделката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички