"Юнайтед Груп" "проговори" за Левски: Докъде са преговорите с клуба и водени ли са такива с Божков?


"Юнайтед Груп" "проговори" за Левски: Докъде са преговорите с клуба и водени ли са такива с Божков?
Снимка: Levski.bg

3192 0

Компания "Юнайтед Груп", която се свързва през тази година с евентуално закупуване на Левски, отговори на всички важни въпроси по евентуална сделка. На редакционната поща на Sportlive.bg пристигна писмо, подписано от отдела за връзки с обществеността на компанията.

В писмото се казва, че одитът, поискан от "Юнайтед Груп", е приключил и в момента се разглежда от ръководството на компанията и това на "Спорт репъблик". Анализът на одита все още не е коментиран с ръководството на футболния клуб.

Също така се съобщава, че преговори по придобиването на Левски от страна на компаниите не е воден към дата 15 октомври. От "Юнайтед Груп" и "Спорт Репъблик" заявяват, че повече няма да коментират темата до възможно финализиране на сделката или нейния разрив.

Отбелязва се също, че двете компании не са преговаряли и няма да преговарят с "лица, санкционирани по глобалния закон "Магнитски". Ето цялото изявление на компаниите:

Официално становище на United Group и Sport Republic

Във връзка с публикации в български медии, съдържащи твърдения за потенциално споразумение на United Group и/или Sport Republic за придобиване на ФК Левски, United Group иSport Republic биха искали да заявят следното.

United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК Левски, резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic.

Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК Левски.

United Group и Sports Republic все още не са провеждали преговори относно придобиването на ФК Левски.

United Group и Sport Republic стриктно спазват приложимите законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да преговарят с лица и/или компании, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“.

United Group и Sport Republic няма да коментират в бъдеще каквито и да било спекулации по темата. Компаниите ще разпространят официално становище, когато преговорите бъдат финализирани, успешно или не.

Тази информация отчасти бе потвърдена и от треньора на Левски Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички