Само за април: 99% от приходите на Левски са дошли от феновете


Само за април: 99% от приходите на Левски са дошли от феновете
Снимка: БГНЕС

1999 0

Отборът на Левски публикува финансовия си отчет за месец април. От него става ясно, че "сините" са на загуба от малко над 200 хиляди лева. Забележителното е, че почти 99% от приходите на клуба са дошли от феновете на отбора.

Приходите за април са в размер на 202,077.62 лв, като 98.8% от тях са дошли от продажбата на абонаментни карти, фен артикули и дарения. Разходите за периода са в размер на 403,288.61 лв. В това число влизат частично изплатени заплати, частична вноска към НАП, режийни, правни и други.

В началото на деня мажоритарният собственик на Левски Васил Божков заяви, че е готов да подари акциите на феновете, стига да ги поискат. Впоследствие финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не вижда механизъм, по който държавата да финансира или спонсорира Левски (подробности тук).

Очаква се през идната седмица Константин Папазов да лети до Обединените арабски емирства, където да се срещне с Божков, за да вземе акциите на клуба. Хазартният бизнесмен обяви, че няма как да продължи да финансира клуба, след като "компаниите, които издържаха Левски, бяха грубо унищожени от Бойко Борисов"

А какъв беше отговорът на премиера след изказването на Божков - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички