Хиндлиян за Божков: Не очакваше да му откажем да протестираме за търкането на талончета


Хиндлиян за Божков: Не очакваше да му откажем да протестираме за търкането на талончета
Снимка: БГНЕС

5348 0

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски - Степан Хиндлиян, отговори на собственика на "сините" Васил Божков, който го нарече "подлога на Бойко Борисов". Хиндлиян отвърна, че разбира емоциите на Божков, който не е очаквал феновете на Левски да откажат да протестират за "търкането му на талончета".

"Гледах интервюто с интерес, позабавлявах се. Вижте, когато направихме две срещи тук с г-н Божков през януари месец тази година, след което се взе решение да се видим с премиера, г-н Борисов лично на мен ми се скара, че съм го плашил с протести. Днес, г-н Божков ме нарича подлога на г-н Борисов. Тоест и двете страни са недоволни, което мен лично ме удовлетворява, защото това идва да покаже, че съм си свършил работата както трябва и че съм защитил интересите на Левски. Оттук нататък всеки има право да говори каквото иска и да интерпетира както пожелае" - започна Хиндлиян за bTV. 

"Разбира се, аз в някаква известен степен разбирам емоциите и чувствата на господин Божков, така че това нещо не ме изненадва, не го приемам лично, това е част от ирата. Само ще припомня, че ние в рамките на година преди това искахме официална среща с г-н Божков - да се запознаем, да поговорим, да кажем на г-н Божков нашите идеи за Левски, той да ни каже неговите. Той не откликна на такава среща" - продължава председателят на НКП.

"Той има своите причини да ме нарече така. Вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и влиянието, които има, някой ще му откаже нещо, за което той иска да се случи тук и сега. Отказахме му да излезем и да протестираме на улицата в защита на Националната лотария, на търкането на талончета, нещо, което явно той е очаквал да направим. Нека хората да се замислят какво би се случило - да, аз щях да активизирам хората да протестираме, щяхме да го направим, щеше да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което прокоратурата повдига обвинения на г-н Божков - къде щеше да отиде публиката на Левски тогава, какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на Левски, какво щеше да каже държавната пропаганда за публиката на Левски".

В заключение Хиндлиян се защити и предложи на Божков компромисно решение: "Излиза така - ако хората, които не са подкрепили Божков и тяхното лице - аз, съм подлога на Борисов, то хората, които застават плътно зад Божков, са негови подлоги. Така могат да бъдат поставени нещата, но аз не искам да е така. Важното е какво ще се случи с клуба. Аз не представлявам всички привърженици на клуба. Може да ги даде на тези, които бяха готови да дадат 3 милиона лева. Да им ги даде на тях. Продължава да бъде неясна ситуацията. Лично мен ме притеснява. Динамични са нещата, постоянно се променят".

А по-рано Божков заяви, че акциите вече не му трябват и е готов да ги подари на феновете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички