Само в SportLive! Войнов за историческата победа на Славия над Лудогорец: Българите показаха, че могат да играят футбол! Дано да има такива мачове и при Левски


Само в SportLive! Войнов за историческата победа на Славия над Лудогорец: Българите показаха, че могат да играят футбол! Дано да има такива мачове и при Левски
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2351 0

Славия постигна първа историческа победа над Лудогорец в Разград, побеждавайки с 3:2 на стадион „Хювефарма арена“. Успехът на „белите“, които играха в състав, изграден само от български футболисти, изненада мнозина футболни капацитети у нас.

SportLive.bg попита за мнение легендата на Левски Войн Войнов за гръмката на победа на най-стария столичен клуб насред дома на родния тотален хегемон. Славният офанзивен халф е бил помощник-треньор при „белите“ по време на богатата си треньорска кариера, като работи и към детско-юношеската школа на Славия.

Ето какво сподели Войнов пред медията ни:

- Г-н Войнов, изненада ли Ви победата на Славия над Лудогорец, която е историческа за „белите“ в Разград?

- Всички ни изненада, но аз се зарадвах на тази победа най-вече като всеки българин. Визирам това, че много българи победиха отбора на Лудогорец, който аз много уважавам, защото направеното от тях през последните над 10 години, е историческо за нашия футбол.

Но пък малко пренебрегвани момчета показаха, че и българите можем да играем футбол. Мисля, че постигнаха много заслужен успех. Поздравявам отбора на Славия!

- Смятате ли, че е имало и подценяване от страна на разградчани или мислите им да са били фокусирани повече към предстоящия мач със Спартак Търнава от групите на Лигата на конференциите?

- Не, не. Мисля, че Лудогорец си излезе с почти най-доброто. Имаха възможност евентуално Недялков да играе. Не виждам кой не е играл от тези, на които Дерменджиев разчита. Има ги и такива мачове. Дай Боже, да ставаме свидетели на повече подобни срещи и при нас в Левски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда подкрепи Костов, а за призива към Сираков отсече: Несериозно е, но публиката има право!

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ВОЙН ВОЙНОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички