Само в SportLive! Войнов подкрепи Костов, а за призива за оставка към Сираков отсече: Несериозно е, но публиката има право!


Само в SportLive! Войнов подкрепи Костов, а за призива за оставка към Сираков отсече: Несериозно е, но публиката има право!
Снимка: Levski.bg

13234 0

Левски направи чутовна издънка, след като изпусна победата срещу Локомотив София при преднина от 2:0. С равенството 2:2 на стадиона в столичния квартал „Надежда“ сините регистрираха пети пореден мач без победа в Първа лига.

Легендарният офанзивен халф на Левски Войн Войнов се съгласи даде интервю пред SportLive.bg относно представянето на тима от „Герена“. Той коментира и снощните призиви на феновете на „сините“ към мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков да последва примера на президента на БФС Борислав Михайлов, който депозира оставката си.

Ето какво сподели Войнов пред медията ни:

-Г-н Войнов, как ще коментирате поредната издънка на Левски?

- Получи се нещастен мач за Левски. Все пак бяха гости на Локомотив София, игра се на лош терен. Но това си е лош резултат, защото водехме с 2:0. Всички ни е яд, но животът продължава.

-„Сините“ обаче изпаднаха в серия от 5 поредни мача без победа в първенството, изключвайки тази над Дунав в турнира за Купата на България.

- Неприятно е! Има си обективни причини, но никой не ги гледа тези причини. Не играят доста от момчетата. Пейката не е много дълга. За съжаление изпуснахме спечелен мач срещу Локомотив София. Те си изравниха, което за тях си  е добър резултат.

- От Левски претендираха, че дузпата за „червено-черните“ е спорна, а треньорът Николай Костов обяви, че има тенденция срещу тях. Съгласен ли сте с тези твърдения?

- Не искам да коментирам тези неща. Дузпата наистина беше спорна, защото ние гледаме и други мачове по Европа. В наказателното поле стават такива единоборства и бутане, че ако ги свирят всичките… Но щом съдията я е отсъдил, значи е имало дузпа.

- При Станимир Стоилов Левски регистрира антирекорд от 11 поредни мача без победа, но във всички турнири, като за първенството бяха 8 поредни срещи.  Възможно ли да станем свидетели на подобна рекордна черна серия, която касае само двубоите от шампионата?

- Ще повторя, че като резултати не са добри, което се вижда от всички. За мен треньорът си върши добре работата. Ограничен е в избора си. Не може да разчита на това, което той иска да играе. Това също влияе. Няма какво да си кривим душата, в последно време и късметът изневерява. Аз просто нямам спомен някой отбор да е надиграл Левски и да го е победил.

В повечето случаи Левски играе добре, има инициативата, създава ситуации, но не бива да подминаваме факта, че и Локо Сф имаха положения. Трябва да уважаваме отборите, които излизат срещу нас. Още един път обаче казвам, че за мен Костов си върши добре работата.

- Все пак забелязвате ли изгледи нещата да тръгнат към подобна черна серия в мачовете от Първа лига?

- Мисля, че няма да се стигне дотам. Надявам се още в следващия мач нещата да си дойдат на мястото.

- В него Левски ще посрещне Локомотив Пловдив.

- Тогава в игра ще влезе и Уелтън, чието отсъствие напоследък беше голям минус. Той се появи на терена за 5 минути срещу Локомотив София повече за настроение и психика. Какво можеше да направи за толкова кратко време?

Надявам се, че нещата ще се променят и публиката ще се обедини, подкрепяйки отбора, особено сега, защото все пак знаем, че се помага на болен човек. Какво има да помагаш на здрав човек?!

Нека да се обединят и да се забравят всички неща, които са се случвали. Аз съм сигурен, че Левски е обичан и публиката ще подкрепи на 100% отбора.

- Снощи на стадион „Георги Аспарухов“ се появиха призиви и мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков да подаде оставка след тази на президента на БФС Борислав Михайлов. Как ще коментирате?

- За мен това е несериозно. Публиката има право. Винаги съм казвал, че публиката има право да изразява своето мнение.

Нашите фенове обаче винаги са помагали и са подкрепяли отбора, както съм сигурен, че и сега ще го направят.

- Вашето мнение е, че Николай Костов си върши добре работата и не са необходими промени?

- Абсолютно. Да не ставам негов адвокат, но нещата се виждат, те са очевадни. Отборът играе. Ако не се представя добре на терена и е надиграван, тогава вече наистина трябва да светне червената лампа.

Пак ще се повторя, че малко ни липсва и късмет, защото отборът владее инициативата по време на срещите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда за битката за БФС: Крушарски ще го вземат несериозно, но той се справя с трудности

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ВОЙН ВОЙНОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички