Само в SportLive! Емил Велев - Кокала скочи срещу правило и отсече: Това привилегирова водещите отбори


Само в SportLive! Емил Велев - Кокала скочи срещу правило и отсече: Това привилегирова водещите отбори
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11208 0

Левски ще приеме Черно море след паузата в шампионата заради националните отбора. Емил Велев – Кокала коментира във втората част от интервюто си пред SportLive.bg предстоящия сблъсък с моряците. Той сподели мнението си и за случилото се в дербито на върха между „моряците“ и Локомотив Пловдив на стадион „Тича“ във Варна, където двата тима приключиха при 2:2 в рядко срещана драма по родните терени.

Ето какво заяви Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, какви са очакванията Ви за двубоя между Левски и Черно море след паузата, след като видяхте представянето им и в дербито на върха с Локомотив Пловдив?

- Ще е един доста тежък и труден мач. Черно море и Локомотив Пловдив изиграха един много качествен двубой. Съдията Георги Давидов се опита да го развали накрая. До голяма степен успя. Особено с изгонването на втория играч на пловдивчани, което беше напълно смешно.

Той играе с топката. Да, вдигна високо крак, опасна игра, но това не е за жълт картон. В други мачове също ми е правил впечатление – или не разбира материята, или така му е било изгодно. Това са неща, които се виждат.

Лошото е , че и ВАР не се намеси, защото при показване на червен картон трябва да се върне ситуацията и ВАР да каже, че това не е нарушение за жълт картон. Не знам точно кой беше на ВАР, но грешката е и тяхна. Защо е изобщо този ВАР, след като не му подсказват на съдията, че е сбъркал.

-„Черно-белите“ и варненци са лидери в първенството, но това равенство на практика не позволи на никой от тях да се откъсне с още някоя точка пред считаните за фаворити за титлата отбори.

- Те губят така точки, но и другите отбори губят точки. Единствено Лудогорец спечели, след като си победи Пирин Бл резонно. Разградчани имат и два мача по-малко. Реално те може да са под върха.

- Левски не успя да спечели нито един от първите два мача от серията от три тежки двубоя, които се очакваше да покажат готов ли е отборът да се бори за титлата. Какво ще означава евентуален неуспех и срещу Черно море след паузата в шампионата?

- Нека да видим как ще се развият нещата. Както върви обаче… Плюс това аз мисля, че не правилно отново да има по 5 смени, защото най-привилегировани са водещите отбори, които имат почти равностойни други 11 играчи.

Ако вкараш 5 нови футболисти примерно в 50-ата минута, имаш почти изцяло нов отбор.

- Предишното правило за 3 смени ли трябва да се върне според Вас?

- Абсолютно. Не знам защо в крайна сметка не връщат нещата постарому. Така отборите не са равнопоставени.

- След въвеждането на новото правило по време на пандемиято от Ковид 19 то продължава да се прилага навсякъде по света, след като се прие за постоянно?

- Нека да върнат предишното. За какво е тази федерация? Да помисли малко! По този начин се предопределят много неща.

Не знам дали все пак не се чака да се върне навсякъде.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Кокала: Йоан Стоянов помоли БФС да съдейства за самолет, възможно е да го мобилизират в армията на Израел!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала каза справи ли се Костов в дебютното си дерби и отсече: Андреев компенсира грешката си 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички