С красив гол Пирин матира резервите и юношите на Левски пред 200-300 души на "Герена" (ГАЛЕРИЯ)


С красив гол Пирин матира резервите и юношите на Левски пред 200-300 души на "Герена" (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7525 0

В съботния слънчев следобед над София Пирин Благоевград победи Левски с 1:0 пред около 200-300 души публика на стадион "Георги Аспарухов". Срещата не блестеше с много положения пред двете врати, а единственото попадение бе дело на Венцислав Бенгюзов, който с много хубав шут матира Пламен Андреев - това се случи в началото на второто полувреме!

Станимир Стоилов излезе само с трима титуляри - Здравко Димитров, Билал Бари и Андриан Краев. Нито един от тях не завърши срещата, а последният дори бе заменен още на полувремето, тъй като бе получил удар и вероятно щабът на домакините прецени, че е по-добре да не рискува със здравето му.

В състава на Пирин личаха имената на бившите играчи на Левски Станислав Костов и Христофор Хубчев, както и това на игралия в ЦСКА Николай Бодуров. Дебют за "сините", макар и неофициален, направи роденият през 2006 година Петър Войнов.

Ето как се разви срещата, в която и тримата вратари (за Пирин в игра се появи Марио Кирев) направиха някои решаващи спасявания:

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ МАЧА

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Пламен Андреев, Ивайло Найденов, Георги Александров, Денис Динев, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Асен Митков, Димитър Костадинов, Любомир Тодоров, Здравко Димитров, Билал Бари

Пирин Благоевград: Ник Хенгелман, Ивайло Тодоров, Николай Бодуров, Христофор Хубчев, Христо Петров, Конър Хендерсън, Венцислав Бенгюзов, Спас Георгиев, Иван Тасев, Блеъринд Морина, Станислав Костов

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с лек превес на "сините", но в първите десетина минути нямаше кой знае колко опасни положения пред вратата на гостите. При една ситуация Здравко Димитров тръгна от крилото, преодоля двама бранители и влезе на скорост в наказателното поле, а впоследствие падна на земята след контакт и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена. В 20-ата минута пред Ивайло Найденов се откри възможност да шутира по диагонал от границата на наказателно поле и той го стори, но много неточно. 

Малко след това Денис Динев извърши груб фал на около 25 метра пред вратата на Левски, но директното изпълнение от пряк свободен удар попадна в стената. В 29-ата минута "сините" тръгнаха на контраатака трима на двама, но Билал Бари сбърка с паса в ключовия момент. В 35-ата минута бившият играч на Левски Станислав Костов видя много добре Тони Тасев зад защитата, той някак си преодоля Патрик Галчев и с върха на обувката се опита да промуши топката покрай излезлия напред Пламен Андреев, но вратарят показа добър рефлекс и отрази удара му.

В ответната атака Бари претендира за дузпа, след като бранител в "зелено" закачи крака му в наказателното поле, но главният рефер не се впечатли. Четири минути преди края на първата част стражът на Левски спаси по прекрасен начин бомбен шут по земя от разстояние. След последвалия корнер Николай Бодуров шутира от малък ъгъл, но топката се отби от лявата греда и след това Пламен Андреев успя да я изчисти в тъч - силни минути за гостите от Благоевград!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На полувремето Станимир Стоилов пусна още юноши в игра, а един от заменените бе Андриан Краев, който получи неприятен удар през първото полувреме, но вероятно не се касае за нищо сериозно. В 49-ата минута "орлетата" откриха резултата в мача, след като първоначално бе отсъден пряк свободен удар на границата на наказателното поле... изпълнението бе блокирано от стената, последвалият втори опит за изстрел също, но при третия Венци Бенгюзов не остави никакъв шанс на младия Пламен Андреев и прати топката в горния му ляв ъгъл - 1:0 за Пирин!

Почти час след първия съдийски сигнал Левски стигна до най-чистото си положение, след като Здравко Димитров разпиля от финтове Николай Бодуров по крилото и извади топката около точката на дузпата, но юношата Васил Димитров нанесе много неточен шут. Билал Бари пък бе заменен в 63-ата минута от Николай Архангелов. 240 секунди по-късно Георги Александров можеше да изравни резултата, но ударът му с глава след центриране от корнер на Здравко Димитров бе спасен с една ръка от Хенгелман.

В 72-ата минута Ивайло Найденов получи контузия и отстъпи мястото си на Александър Божилов. Петър Войнов пък замени Здравко Димитров и стана най-младият играч на терена, тъй като е роден през 2006 година! Десетина минути преди края на срещата, току що влезлият на смяна Преслав Бачев засече хубаво центриране отдясно и прати топката под гредата, но Марио Кирев, който пък се появи на мястото на титуляра Хенгелман, показа чудесен рефлекс и запази крехката преднина на Пирин.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се Станимир Стоилов да направи доста промени в своя състав, тъй като братята Цоневи са ангажирани с националния отбор на България, както и титулярният вратар Николай Михайлов. Нападателят Марин Петков пък е с "лъвчетата" до 21 години, които снощи загубиха от Нидерландия с 1:3.

Георги Миланов и Иван Горанов все още не са напълно възстановени от контузии и затова наставникът на Левски привика осем момчета от школата на тима, които да тренират с наличните футболисти от първия отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички