Младежите на България помечтаха, но бяха обърнати от Нидерландия


Младежите на България помечтаха, но бяха обърнати от Нидерландия
Снимка: Facebook/BulgarianNationalTeam

7268 0

Младежкият национален отбор по футбол загуби гостува си на Нидерландия с 3:1 в пети мач от квалификациите за Европейското първенство по футбол под 21 години. "Лъвчетата" поведоха на стадион "Янмар" в град Алмере с попадение на Мартин Минчев, но след това допуснаха пълен обрат и загубиха срещата.

След 19 минути игра българският тим излезе напред в резултата. Точен за "лъвчетата" се оказа нападателят на Спарта Прага Мартин Минчев. Той получи подаване от Виктор Попов, а след това опита изненадващ удар от разстояние, който хвана неподготвен вратаря на домакините Схерпен - 0:1!

В следващите минути натискът на Нидерландия се засили и в 38-ата минута се стигна до изравнителен гол. Пробив по десния фланг на Фримпонг завърши с центриране в наказателното поле. Подаването стигна до Тимбер, който овладя и мигновено стреля към вратата. Ударът бе отразен от вратаря Христов, но кълбото отиде на крака на Маатсен, който изравни - 1:1!

Две минути след подновяването на играта Нидерландия се добра до пълен обрат в мача. Влезлият на почивката Ван де Вен центрира остро в наказателното поле на България. Вратарят Дамян Христов изби топката, но я прати на крака на Зиргзее, който нямаше прошка към него - 2:1!

В следващите минути Нидерландия продължи да доминира, като имаше още няколко отлични шанса за гол. В 57' удар на Екеленкамп с глава от непосредствена близост премина на сантиметри от вратата. В 71-вата минута Тимбер отправи удар от границата на пеналтерията, който срещна гредата.

В края на срещата Нидерландия стигна до трето попадение. "Лалетата" получиха дузпа, която бе реализирана от Джошуа Зиркзее - 3:1!

Загубата отдалечи България от първите две места в групата. "Лъвчетата" се нареждат на петото място с 6 пункта, докато Нидерландия е втори с 10 точки. Лидер остава Швейцария, който е с 13 пункта, но и мач повече от "лалетата". 

Следващият мач на България е срещу Молдова на 16 ноември в София. Нидерландия пък ще гостува на Гибралтар ден по-рано.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нидерландия U21: Схерпен, Маатсен, Геертрюда, Ван ден Берг, Фримпонг, Рейс, Мадуро, Екеленкамп, Ван Каам, Зиркзее, Редан

България U21: Христов, Митков, Петров, Антов, Чернев, Попов, Груев, Кръстев, Бауренски, Джаспър, Минчев

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Националният отбор по футбол на България до 21 години се изправя срещу връстниците си от тима на Нидерландия в квалификация за Европейското първенство по футбол. Нашият шанс има отлични шансове да се бори за класиране на първите две места, но се нуждае от победа срещу Нидерландия, който е един от основните им конкуренти.

"Лъвчетата" са на четвърто място в своята Група Е с актив от шест точки след четири изиграни срещи. Лидер е тимът на Швейцария (10), следван от днешния ни съперник (7). На трето място е Молдова със седем пункта, пети е Уелс (4), а на дъното е Гибралтар, който до момента има само загуби.

След този мач младежките национали ще се изправят срещу тима на Молдова на 16 ноември в мач, който ще се изиграе на стадиона на Славия в Овча купел. Ето кои са повиканите младежки национали за мачовете с Нидерландия и Молдова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички