Руска депутатка: Ако Левски бяха излезли с украински екипи, щяхме ли въобще да играем с тях?


Руска депутатка: Ако Левски бяха излезли с украински екипи, щяхме ли въобще да играем с тях?
Снимка: levski.bg

2404 0

Руската депутатка от Държавната дума Светлана Журова стана поредният човек в страната, коментирал отказа на Левски да играе уредените си контроли с руски отбори. Олимпийската шампионка показа добро познаване на ситуацията с българския клуб и приноса на привържениците към спасението му.

"През 2020 г. Левски беше пред фалит. И феновете го спасиха. Те инвестираха много пари в клуба. Сега те казват така: "След като спасихме клуба, имаме право да искаме това, което се случва в момента". Представете си фенове да спасяват клуба от фалит, а не спонсори, не някакви олигарси. Сега те вече уж могат да претендират за нещо.

Слава Богу, че не се съгласиха на тези мачове, защото, ако излязат с украински знамена, с украински екипи, щяхме ли да играем срещу тях? Какво е това все пак? А после щяха да крещят. "Ние не излязохме на мач с тях и се спасихме от това обсъждане.

Въобще не става дума за спорта. Спортните ерни станаха място за политически игри. Това не е правилно! Пиер Дьо Кубертен се опита да блокира това, но не се получи. Той предупреди, че спортът не бива да се смесва с политиката. Как ще завърши всичко? Дай Боже, МОК и другите организации да останат максимални привърженици на спорта, а не на сблъсъци", заяви Журова пред "Мач ТВ". А според руска медия Левски е отменил контролите под натиска на правителството. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички