Отрязване! Левски пожела звезда на Локомотив Пловдив, „черно-белите“ шокираха с цена


Отрязване! Левски пожела звезда на Локомотив Пловдив, „черно-белите“ шокираха с цена
Снимка: Levski.bg

2567 0

Локомотив Пловдив отряза мераците на Левски за една от звездите си. Става въпрос за фланговия нападател Алфа Конте.

Това се случи само два дни преди сблъсъка между двата отбора на стадион „Георги Аспарухов“.  Те ще играят един срещу друг в събота от 17:30 часа.

ШОКИРАЩАТА ЦЕНА ЗА ЛЕВСКИ

Според колегите от „Тема Спорт“ от „Лаута“ са обявили цена от 400 000 евро за фланговия си щурмовак. Това се е случило в неформален разговор, като „черно-белите“ са обявили, че са склонни да се разделят с него срещу тази сума.

Изданието допълва, че Конте влиза в трансферните планове на „сините“ и техен представител е провел опознавателна среща по темата, на която е научил и цената на бившия играч на Апоел Тел Авив.

23-годишният Конте се присъедини към „смърфовете“ на 1 март тази година, но подписа официален договор близо четири месеца по-късно, тъй като имаше проблем с издаването на работната му виза. Контрактът е до лятото на 2025-а година и поради тази причина от „Лаута“ нямат намерение да се разделят с него на безценица.

Ако се стигне до негова продажба, Конте ще се превърне в един от най-скъпите трансфери на това ръководство на черно-белите. Към този момент първото място се държи от бразилеца Матеус да Силва, който бе трансфериран във ФК Карабах за 280 хиляди евро. Той е следван от преминалия в азербайджанския Зира за 120 хиляди долара Пиер Зебли, а за Бирсент Карагарен и Раян Бидунга  ФК ЦСКА 1948 Сф плати общо 200 хиляди лева.

Левски си е заплюл и още един играч на „черно-белите“ – защитникът Хорхе Сегура, който обаче е в полезрението и на клубове от Турция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Гранд не се отказва от Уелтън, готви се за нова офанзива през зимата с подобрена оферта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички