Само в SportLive! Гранд не се отказва от Уелтън, готви се за нова офанзива през зимата с подобрена оферта


Само в SportLive! Гранд не се отказва от Уелтън, готви се за нова офанзива през зимата с подобрена оферта
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6212 0

Белгийският гранд Стандарт Лиеж не се е отказал от привличането на звездата на Левски Уелтън, научи Sportlive.bg. Интересът на 10-кратния шампион на Белгия към бразилеца не е секнал след неуспешния опит да го купи през лятото, установи медията ни от свои надеждни източници.

Припомняме, че през август от Стандарт пожелаха 26-годишния флангови щурмовак. Тогава обаче нещата се разсъхнаха, защото от Левски поставиха цена от 3 млн. евро за бразилеца.

Исканата сума се оказа непосилна за белгийския клуб. „Червените“ от град Лиеж изразиха готовност да платят около 1 млн. евро за правата на Уелтън, т.е три пъти по-малко от предявените претенции от „Герена“.

БЕЛГИЙСКИЯТ ГРАНД ПЛАНИРА НОВА ОФАНЗИВА ПРЕЗ ЗИМАТА

Според запознати от Стандарт планират отново да опитат да изкушат „сините“ през зимния трансферен прозорец. Тогава ще стане ясно колко подобрена оферта ще могат да извадят на масата за преговори. Цената от 3 млн. евро, която е поставена за Уелтън, със сигурност обаче остава сравнително висока за Стандарт!

Интерес към Уелтън има и от клубове от други държави. Проблемът за евентуална сделка си остава един и същ – голямата трансферна сума.

Според запознати от Левски не са склонни да продадат звездата си, особено пък за жълти стотинки. Изходяща сделка за него или някой друг от конвертируемите играчи ще има само при наистина неустоима оферта.

Бразилецът акостира на „Герена“ в началото на календарната 2022 година. Договорът му е до зимата на 2025 година.

Уелтън набързо се превърна в основната фигура в състава на Левски. Когато е на терена, той е основната заплаха, като е с ключова роля за създаването на опасностите пред вратата на съперника.

В момента той продължава да се възстановява от травма. При неговото отсъствие Левски изпадна в миникриза и лъсна доколко зависим е отборът на „сините“ от бразилския флангови щурмовак.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала каза трябва ли Костов да хвърли оставка и отсече: Лъжите за Левски нямат край!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички