Официално: Голям крах за Левски, сделката с "Юнайтед Груп" пропадна


Официално: Голям крах за Левски, сделката с "Юнайтед Груп" пропадна
Снимка: Levski.bg

6410 0

Много неприятна новина застигна феновете на Левски: смяна на собствеността в клуба няма да има. Или поне няма да има скоро и бизнесменът Драган Шолак няма да е новият шеф на "Герена". Това стана ясно след съобщение от Шолак.

"Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.

Драган Шолак

Основател и председател на Надзорния съвет на United Group

Водещ инвеститор в Sport Republic" - пише Шолак до медиите.

НАЧАЛОТО НА ВСИЧКО

За интереса на сръбския инвеститор към родния гранд се заговори за първи път през май 2022 година, като оттогава насам нещата много напреднаха. Очакваше се сделката да се финализира в началото на 2023-та.

КАКВО НАПРАВИ "ЮНАЙТЕД ГРУП"

Интересът към Левски беше от фирмата на Шолак "Спорт Рипъблик", която трябваше да придобие мажоритарния пакет акции. Компанията направи одит, за да установи финансовото състояние на столичани, като нямаше информация резултатите от него да са ги отказали от намеренията им.

КАКВО СПИРАШЕ ШОЛАК?

Твърдеше се, че Шолак и неговите съдружници се притесняват от липсата на процедура за концесия на стадион "Георги Аспарухов", но неотдавна спортният министър Весела Лечева даде начало на тази процедура. А ето какво управление на Левски пожела Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички