Левски и ЦСКА тръгват заедно в битка срещу ТВ правата


Левски и ЦСКА тръгват заедно в битка срещу ТВ правата
Снимка: Официален сайт на Левски

2340 0

Очаква се да се стигне до доста любопитна ситуация в българския футбол седмица във връзка със скорошното решение на Изпълкома на БФС за нов 5-годишен договор за телевизионните права на футболните мачове от Първа и Втора лига.

Dsport.bg твърди, че се очаква обединение между Левски и ЦСКА в опит да наложат „вето“ върху това решение. Двата тима искат по-голям дял от този, който им се полага към този момент и който се предвижда да им бъде изплатен през следващите пет години. Те категорично не са съгласни с условията, които предлага настоящият и бъдещ правоносител. Близката история не помни подобно обединение на силите на двата най-популярни футболни клуба в България, което би довело до сериозна мажоритарна подкрепа на каквото и да е тяхно искане, ако привържениците на двата отбора и съвкупната синьо-червена футболна общност застанат зад него.

От Левски и ЦСКА твърдят и са категорични в това свое твърдение, че те имат основна заслуга във формирането на рейтинга на Пълва лига и че двубоите с тяхно участие са сред най-гледаемите от години насам. Най-висшето ръководство на двата отбора също така е недоволно от взетите сериозни и възлови решение на Изпълкома на БФС в четвъртък, при положение, че това ръководство на централата реално е в оставка, чака се нов Конгрес, съответно и нов Изпълком. Заговори се, че от Левски дори са готови на крайни мерки по отношение на допускане на камери за оставащите домакински мачове на отбора. Засега се обмислят евентуалните последици от подобен краен ход.

В същото време "сините" подготвят и проект-предложение до премиера на България, във връзка с тв-правата, което да бъде покрепено и от ЦСКА. От своя страна пък "червените" са готови също така на сериозна съпротива срещу настоящето статукво, като единствено отлагат каквито и да е действия в тази насока непосредствено след изиграването на финала за Купата на България идната сряда. Най-голямото недоволство от страна на двата гранда идва от начина, по който е взето последното решение на Изпълкома – не е имало никакво предварително допитване до отборите, никаква анкета, както и евентуална дискусия.

Левски и ЦСКА пък имат шанс да са поставени при класиране за Европа - ето с какви коефициенти ще играят.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички