Наско Сираков заплаши БФС, Станимир Стоилов разкри цялата истина за ситуацията в Левски (ВИДЕО)


Наско Сираков заплаши БФС, Станимир Стоилов разкри цялата истина за ситуацията в Левски (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10453 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред журналисти на стадион "Георги Аспарухов" и разкри, че в клуба има много вътрешни проблеми и той няма да мълчи никога, защото не може да лъже хората.

Първо Наско Сираков застана редом до "синия" треньор и отправи остри думи към Българския футболен съюз: "Ще бъда много кратък. Самият факт, че сме тук двамата, говори достатъчно. Няма опасност Мъри да не е треньор на Левски, а ако си е тръгнал, аз вече нямаше да съм тука. Аз ще си тръгна преди него. Не съм изровил земята, за да позволя да си тръгне по какъвто и да е начин".

"За съдийството - вече се натрупа една абсолютна смрад, една клоака, която един път завинаги трябва да бъде изчистена. Искам да предупредя всички - ние няма да дойдем 50 човека. Ние ще дойдем 20 хиляди и ще изметем всичко. Това вчера е за N-ти път. Ние възпитаваме нашите футболисти да са като агънца, тях ги провокират по цели мачове. Убиха ги преди една седмица. 100-процентова дузпа 83-ата минута - въобще не се гледа ВАР, две несъществуващи дузпи, на Хосе Кордоба му вдигат два жълти за правилно дишане. Знаем, че е заради мача с ЦСКА. Не ме интересува дали унгарци, или китайци ще управляват тази комисия - българският футбол трябва да се оправи. Ще дойдем 20 хиляди, камък върху камък няма да остане", предупреди Сираков.

Станимир Стоилов започна по следния начин:

"Моето изказване не беше под афект. Левски няма да напусна най-вече защото привържениците не го оставиха, нямам намерение тях да ги оставям. Мач, в който трябваше да се коментира футбола... видях един горд Левски. Той накара всички нас да се гордеем и радваме с играта. Не искам да коментирам съдиите, но не разбрах защо Хосе Кордоба беше изгонен".

Треньорът на Левски разкри и защо си е изпуснал нервите в мача срещу Лудогорец: "Съжалявам, че накрая си изпуснах нервите, въпреки че имаше достатъчно провокативно поведение към моите играчи. Възпитаваме нашите футболисти - за тях противник и съдия не съществува, а само добрата игра и да се борят за победата. Не можах да издържа на хилядите неща, които ми се насъбраха последно време, но аз съм си виновен за това нещо. Тъжен съм, че пропускам следващия мач".

"Жълтия картон - поздравих колегата, говорихме си секунди някъде и към продължаването към тунела видях, че противникови играчи вървят към моите и се опитах да ги дръпна, за да няма скандали и да има нови изгонени. Тогава съдията ме дръпна и ми каза ела да ти покажа жълт картон, което знаех, че значи наказание и това ме изнерви, защото аз не влязох, за да правя проблеми, а да разтърва играчите. Някъде около 20-30 метра вървях спокойно. Даже не разбрах, че това е бил съдията. След наказанието ми беше ясно, че пропускам мача с ЦСКА", разказа Стоилов, а след това дойде ГОЛЯМОТО РАЗКРИТИЕ:

"Имам доста претенции към всички хора, които ми изброихте, включително и към мен. Не ми харесва управлението на Левски, казах го и на ръководството и трябва да го подобрим. Не мога да лъжа хората. Дойдох, за да казвам истината. Тези допълнителни проблеми създават напрежение върху мен и отбора. Има хиляди неща, които трябва да се изчистят и да се оправят в клуба - спонсори, ръководство. Една от причините да си изкарам нервите е, може би, това.Не усещам достатъчно доверие в начина на моята работа. Аз ще работя точно така, както мисля, че Левски трябва да се управлява. Единствената битка, която мога да загубя е на терена. Битка за истината в Левски няма да загубя".

"Имам неща, които не ми харесват и съм го казал на хората, от които зависи. Ако не ги решим скоро, пак ще го кажа. В Левски няма да има многовластие и всеки да си дърпа чергата. Аз и Ивков носим спортната отговорност. Дали съм дикактор или не – в името на Левски съм диктатор. Видях дотук докъде стигна Левски. След като сме назначени, ще се съобразяват с нас. Дойдох да се боря за Левски и така ще е до самия край. Никой не може да ме подбутва или да ме отклони от пътя. Много хора ще излязат със сълзливи изказвания, но не ме интересува. Война за Левски мога да водя. Денят, когато се върне Левски там, където трябва, то аз пак ставам фен".

"15 години слушаме едно и също – бавна смърт при Тодор Батков. Провокации, подсказвания. Знам, че когато дойдат негативните резултати, пак ще бъдем лоши. Няма проблем, ще си носим кръстта. Въобще не ме притеснява нищо. Като не критикувахме и казвахме 13 години, стигнахме дотук".

"Ние сме в една лодка. Всички, които работим в клуба. Харесва ли им, или не, това е положението. Истината е най-лесната битка в живота. Казвам винаги истината и така ми е лесно. Други много лъжат и после не помнят какво са казали. Обещах работа и честност. Вече ми се натрупа повече. Съжалявам най-вече че няма да бъда на пейката за мача с ЦСКА. Или ще управлявам аз както ми харесва, или ще се разхождам по улиците и ставам рибар", отсече Станимир Стоилов и добави: "На Управителния съвет трябва да им обяснявам. Ако имам нещо да обяснявам, го казвам на Сираков, защото знам, че ще ме разбере".

"Ще продължа да работя както мисля, че е най-добре за Левски. Предполагам някой ще си каже - те биха затова са толкова смели... ако бяхме паднали, отговорът щеше да е същият. И при загуба мога да нося отговорност. Мисля, че ще намерим общ език. С Ивков започнахме да работим в екип без да сме работили заедно преди това. Сираков е тук всеки ден и вижда какво се работи. След като имах уверението, че всичко ще е наред, а в момента не е, значи нещо трябва да се подобри".

ЗА МАЧА С ЛУДОГОРЕЦ

"Играхме изключително атакуващо и по-смело, без да изпадаме в глуха защита. В тази схема сме играли само два мача, но играта и желанието, което показаха, бяха достатъчни да отговорят на критерия "Левски". Те се стараят много. Въпреки че голям брой футболисти нямаме възможност да използваме. Всеки картон е като нож в гърба на целия отбор. Ще продължим да градим и да се опитаме да играем футбол. Да, в реванша никой не знае какво може да стане. Не живеем в заблуда, че сме станали по-силни от Лудогорец. Може да имаме лъкатушене. Отборът може да пада".

"Мен ме интересува само като работим всичко да е наред. Рано или късно ще станем толкова добри, че няма да ни интересува съдийството. Ще победим и съдиите ако трябва. Директиви, мирективи са в главите на някого, който го е страх. За мен най-важно е играта на отбора да е на високо ниво. Играем ли добре - побеждаваме. Друго извинение нямам. Причините ги търся в стила на игра. Ако губим, аз ще съм главният виновник", каза "синият" треньор.

ЗА НАПУСКАНЕТО НА СТОЙЧО МЛАДЕНОВ

"Единственият проблем, който имам, е, че няма да съм на пейката в мача с ЦСКА. Съжалявам за напускането на Стойчо Младенов. Той беше интересен и добър съперник. Спадна съперничеството между Левски и ЦСКА и Лудогорец се възползва вече толкова години. Затова съм недоволен, когато в клуба нещата не се развиват както трябва и отборът ми не играе както трябва. Аз имам мое виждане. Знам как се печелят успехи".

ЗА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ И ДИМИТЪР БЕРБАТОВ

"Левски е един от клубовете, който постоянно си казва проблемите. Имаме желание за позитивна промяна в българския футбол. Левски иска честност и почтеност. Затова даваме шанс винаги. Още повече Борислав Михайлов е легенда на Левски и не можем да си мислим да заставаме срещу него. Ние сме клуба, който всекидневно иска промяна във футбола. Искаме каквото е най-доброто за футбола. На този етап и другите хора не са ме убедили. Казах и на Бербатов да ми каже конкретно какво ще се направи. И там не е най-точното нещо. Да чуем конкретни неща. Левски е най-ощетеният отбор от ТВ правата. Много малко хора водим битката за футбола. Затова Левски в момента е сам в много неща и се бори със себе си, но затова Левски ще се спаси".

"Вярвам, че Левски ще играе честно и почтенно и няма да търси други средства. За нашия отбор гарантирам, че ще играе честно и почтенно. Дори да загубим всичките оставащи седем мача. Не можем да отстъпваме под никакви форми на левскарския принцип", допълни Мъри.

"Вчера видях Левски до изгонването на Кордоба – гордо и хищник. Атакувахме, търсехме победата, дори при 2:1 за нас. Опитвахме се да решим с трети гол мача. Аз също няма да наруша споразумението, което имаме с ръководството и спонсорите. Няма да има нарушаване на вътрешния финансов феърплей. Нямам претенции към спонсори и ръководители. С нужните играчи ще направим каквото можем. Трябва да има по-добра комуникация и да имаме доверие в това, което се върши във всяко едно естество. Ако трябва и с юноши ще играем, но Левски трябва да се спаси".

"В момента сме под върха и за първенство и за Купата. За да се случи това нещо и да играем в Европа, трябва да спечелим голяма част от следващите си мачове. Не мога да кажа на 100%, че ще гарантираме евроучастие, но няма да се откажем. Трудно можем да гарантираме средствата на Левски. Ако стигнем групова фаза, то голяма част от бюджета ще бъде подсигурен от действията на отбора. Левски трябва да има отбор именно да играе в Европа и да продава млади играчи. Тогава на спонсорите ще им олекне".

ЗА ФЕНОВЕТЕ

"Сега на всички им тежи, защото призивите за помощ от нас ги умориха, но се надявам да не оставят подкрепата си към Левски настрани, защото са важни за клуба. Длъжни сме да им даваме истинските сигнали. Нямам претенции за подкрепата от привържениците. Забелязвам, че има обединение между всички фенове и хора в клуба. Това са положителните неща дотук. Това е заради феновете и за тях Левски е повече и могат да заровят всякакъв вид проблеми и томахавки. Така трябва да се случва на всяко ниво в клуба".

ЗА ФИНАЛ

"По-интересен ще ми е мачът с ЦСКА в неделя, не евентуален финал за Купата. Преди години отстранихме Лудогорец на полуфинал и треньорът ни отиде да го хвърлят феновете във въздуха. После ни биха, а не знам за полуфинал да се дава нещо специално. Лудогорец може да спечели навсякъде и на всеки един стадион. Ние трябва да държим нашата игра на добро ниво и играчите да са в добро състояние".

"Напускам българския футбол, но оставам в Левски"

Странно или не, суматохата в клуба дойде малко след една от най-важните и зрелищни победи от дълги години насам... Левски успя да вкара 3 гола на Лудогорец за едно полувреме и да си тръгне с позивитен резултат (3:2) от гостуването в Разград, но след последния съдийски сигнал Станимир Стоилов влезе на терена, за да се разправя с футболисти на "орлите" и впоследствие получи червен картон. 

Около един час след края на срещата, бесният треньор на 26-кратните шампиони направи кратък неофициален коментар, с който намекна, че е направил всичко по силите си, но вече е време да напусне футбола в България

Привържениците на Левски бяха меко казано "неприятно изненади" от прочетеното в родните медии, а клубът запази мълчание в продължение на часове. Все пак, в ранния следобяд на 14 април, в страниците на "сините" в социалните мрежи бе публикувано кратко изявление от страна на Стоилов, в което той съобщи бъдещите си планове - "напускам българския футбол, но оставам в Левски"!? Именно от този пост стана ясно, че главният "виновник" за промяната на "Герена" ще говори пред журналисти в 16:00 ч. - СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ОТ СТАДИОН "ГЕОРГИ АСПАРУХОВ".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички