Левски надви Лудогорец в епичен спектакъл и докосва финала за Купата на България!


Левски надви Лудогорец в епичен спектакъл и докосва финала за Купата на България!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

11278 0

Българските грандове Лудогорец и Левски сътвориха един от най-великите и драматични мачове в родния футбол! Столичани победиха шампиона на България с 2:3 като гост в първи мач от 1/2-финалите за Купата на България.

Двубоят бе изпъстрен с множество обрати, красиви голове и дискусионни съдийски отсъждания, а "за капак" срещата продължи над 110 минути! Левски започна много силно мача на "Хювефарма Арена" в Разград и вкара гол, който обаче бе отменен поради засада.

Лудогорец пък успя да се възползва от първата си голова ситуация в мача и да открие резултата още в 11-ата минута след красив удар от дистанция на Кирил Десподов. Левски обаче не наведе глава, продължи да играе по-силно и да търси попадението във вратата на домакините.

След почивката "сините" изравниха резултата чрез Драган Михайлович в 52-ата минута, а само шест минути по-късно Билал Бари вкара втори гол и изработи пълен обрат за Левски в мача. Мачът вървеше към победа за "сините" до 80-ата минута, когато настъпи кулминацията.

ДЕРБИТО ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ) 

След спор в наказателното поле между играчите на двата тима главният арбитър Ивайло Стоянов реши да изгони Антон Недялков от Лудогорец и Хосе Кордоба от Левски, показвайки им втори жълти картони. Картонът на Недялков бе за изблъскване, но не стана ясна причината за изгонването на Кордоба.

В самия край на мача Лудогорец получи много дискусионна дузпа, след като Цунами игра с ръка неволно след рикошет. ВАР преразглеждаше ситуацията няколко минути, а накрая Ивайло Стоянов сам видя момента на повторение и отсъди спорна дузпа, която бе реализирана от Пиерос Сотириу.

Левски не се отказа и късно в добавеното продължение на мача получи дузпа, сходна на тази, която бе отсъдена за Лудогорец. Игор Пластун игра с ръка в наказателното поле, след като преди това топката се бе отбила от крака му.

Дузпата бе изпълнена от Георги Миланов, но Симон Слуга спаси. Стражът обаче бе в нередовна позиция, тъй като напусна голлинията си по-рано. Наказателният удар бе изпълнен отново, като този път Марин Петков се нае с изпълнението и донесе победата на Левски.

Реваншът на стадион "Георги Аспарухов" ще се състои на 22 април (петък).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 60 секунди игра Левски пропусна страхотен шанс да открие резултата. "Сините" пробиха по левия фланг, откъдето последва подаване по земя към Илиян Стефанов в наказателното поле. Юношата на "сините" се намираше в отлична позиция за удар и стреля към вратата на "орлите", но право в тялото на Симон Слуга, който изби топката.

В шестата минута стражът Слуга сбърка фатално и Левски вкара топката в мрежата на Лудогорец. Вратарят на "орлите" се забави с изнасянето на топката, което позволи на играч на "сините" да му отнеме. Последва разиграване и гол, но попадението бе отменено поради тънка засада.

В 11-ата минута Лудогорец откри резултата. След бързо разиграване топката се озова в Кирил Десподов, който имаше пространство за стрелба и опита удар от дистанция. Изпълнението на Десподов бе много добро и освен това се отклони леко от противников играч, което направи Пламен Андреев безпомощен - 1:0!

В следващите минути Левски Цунами и Драган Михайлович опитаха удари към вратата на Слуга, но стражът на Лудогорец се справи. Постепенно играта се накъса, а това бе единствено в помощ на Лудогорец, който се прибра с аванс на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна с натиск втората част и резултатът не закъсня. След бързо разиграване Цунами намери Уелтън, който опита удар към вратата на Лудогорец. Слуга успя да избие топката, но кълбото се озова на крака на Драган Михайлович, който с мощен удар от границата на наказателното поле порази целта - 1:1!

В 55' Левски бе много близо до пълен обрат. Слуга не бе на мястото си, когато Илиян Стефанов опита удар с глава от непосредствена близост, но на самата голлиния Игор Пластун изби топката с глава. Две минути по-късно Левски осъществи обрата. След центриране от корнер Сундберг се извиси над всички, за да свали топката за Билал Бари, който на метър от голлинията се разписа - 1:2!

В 79-ата минута и двата отбора останаха с човек по-малко на терена. Напрежението между играчите на Лудогорец и Левски нарасна, след като Антон Недялков изблъска Хосе Кордоба в гръб. Главният арбитър показа втори жълт картон на Недялков, а същото направи и с Кордоба, който минута по-рано получи първия си жълт картон. Не стана ясно обаче защо Кордоба бе изгонен, тъй като той на практика не извърши нищо нередно.

В самия край на срещата Лудогорец получи много дискусионна дузпа. Сотириу опита удар в наказателното поле, който се отби от крака на Патрик-Габриел Галчев и отиде в ръката на Цунами. Ситуацията бе дълго преразглеждана с ВАР, а накрая главният арбитър Ивайло Стоянов сам прегледа ситуацията на монитора. Реферът взе решението да отсъди дузпа, която бе реализирана от Сотириу - 2:2!

В 97-ата минута и Левски получи дузпа за игра с ръка. Ситуацията бе подобна на тази с Цунами, като след удар топката се отклони от крака на Игор Пластун и след това се удари в ръката му. Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Георги Миланов изпълни, но Симон Слуга спаси удара му. Стражът обаче бе напуснал голлинията си и дузпата бе изпълнена наново. Марин Петков изпълни втората дузпа и вкара - 2:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Симон Слуга, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 23. Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 73. Рик Джонатан, 95. Каули Соуса

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев – 33. Хосе Кордоба, 5. Килиан Ван дер Каап, 23. Сонко Сундберг - 6. Цунами, 14. Илиян Стефанов, 91. Драган Михайлович, 7. Георги Миланов, 30. Филип Кръстев, 17. Уелтон – 19. Билал Бари

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След като в сряда ЦСКА направи голяма крачка към финала за Купата на България, днес е ред да се изиграе другата полуфинална среща от турнира - тази между шампиона на България Лудогорец и столичния гранд Левски, който набира инерция и става все по-конкурентен на лидерите в българския футбол.

"Сините" са в серия от три поредни шампионатни победи, които върнаха самочувствието на отбора, а и тимът се доближи до заветното топ 3 в Първа лига. Лудогорец обаче продължава да е доминант в българския футбол и това е видно и от подреждането в шампионата, където е едноличен лидер със сериозен аванс.

Левски играе трудно срещу Лудогорец, като е загубил последните си шест мача срещу този съперник. "Сините" обаче показаха добра игра в последната среща в Разград, когато поведоха в резултата, но бяха обърнати в заключителните 30 минути на срещата. Сега двата тима ще премерят сили в първи мач от 1/2-финалите за Купата, а реваншът на "Герена" ще се изиграе на 22 април.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички