На фона на злополучния мач в „Надежда“: Левски счупи неочакван рекорд


На фона на злополучния мач в „Надежда“: Левски счупи неочакван рекорд
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1745 0

Левски продължи с издънките и при вчерашното гостуване на Локомотив София. „Сините“ пропиляха аванс от 2:0 на стадиона в кв. „Надежда“, завършвайки 2:2. На фона на поредната грешна стъпка в Първа лига обаче Левски постави и клубен рекорд.

Хората на Николай Костов изпуснаха изключително нелепо трите точки. Трябва да се отбележи, че изравняването дойде от спорна дузпа за „червено-черните“, но е важен крайният резултат.

„СИНИТЕ“ СЧУПИХА РЕКОРД ЗА КАПИТАНИ НА ОТБОРА

Този злополучен мач обаче ще остане в историята с друго постижение на „сините“. Келиан Ван Дер Каап изведе Левски с капитанската лента, като това се случи за първи път, откакто той акостира на „Герена“ преди почти две години. Така Нидерландецът стана шестият капитан на тима от началото на сезона, пише „Мач Телеграф“.

В това число са включени хората, извеждали отбора с лентата на ръката си, но не и случаите, при които някой я слага в хода на мача. Това е абсолютен рекорд в историята на клуба, като е постигнат само за 18 кръга от началото на кампанията.

Досега Левски бе стигал най-много до петима капитани в рамките на един шампионат. Толкова бяха те през 2009/10, 2010/11, 2014/15 и 2018/19, уточнява изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Фенове на Левски към Сираков след новия неуспех: Братле, давай и ти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички