Левски поведе с 2:0, но се издъни: Пореден мач без победа при завръщането на Уелтън (ВИДЕО)


Левски поведе с 2:0, но се издъни: Пореден мач без победа при завръщането на Уелтън (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5671 0

Левски записа пети пореден мач без победа в Първа лига (три равенства и две загуби). "Сините" пропиляха" два гола аванс като гост на Локомотив София и приключиха при 2:2. Теренът в "Надежда" бе изключително тежък за игра, но важното е, че не се стигна до контузии.

За гостите пък се завърна голямата звезда в нападението Уелтън. Бразилецът се появи в игра в 85-ата минута. Той не игра много често с топката, още повече, че гостите търсеха точката в края, но все пак бе приветстван с голяма радост от запалянковците и явно е готов за игра.

Първото полувреме приключи с минимален аванс за гостите след страхотен гол на Марин Петков. Двата отбора пък се отличиха с по един пропуск на празна врата, като този за Локомотив бе далеч по-фрапиращ, а Рикардиньо бе спрян от напречната греда.

През втората част напречната греда спря и "железничарите" след страхотен рефлекс от Пламен Андреев. В 70-ата минута пък изглеждаше сякаш интригата е приключена, след като Андриан Краев удвои аванса.

До края обаче Димитър Митков, който е бивш нападател на Лудогорец, се отличи с две попадения и донесе точката на своя тим. Последното от тях дойде в последните секунди, когато Радослав Гидженов отсъди дузпа заради фал на Дарлан срещу Траоре в наказателното поле.

Следващото изпитание за Левски е срещу Локомотив Пловдив - на стадион "Георги Аспарухов" (02.12). За Локомотив София пък предстои гостуване на Пирин в Благоевград от Първа лига (03.12).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-активно срещата, но в четвъртата минута Митков напредна отлично по крилото и намери Николов в наказателното поле. Вторият обаче не стреля добре и ударът му бе блокиран.

В седмата минута Фадига изведе добре Галчев отляво по нападението. Той опита остро центриране, което обаче бе блокирано, за да се стигне до първия ъглов удар в мача. След неговото изпълнение топката бе изчистена, а Дарлан овладя на границата на наказателното поле и стреля, но много, много неточно над вратата.

В следващите минути последва затишие откъм положения. Преобладаваха физическите сблъсъци на тежкия терен.

Около 20-ата минута "сините" имаха претенции за дузпа. Асен Митков прати топката в ръката на своя съфамилник от противниковия тим. Дузпа обаче не бе отсъдена, а сякаш и нямаше как да бъде, след като топката бе отпратена от твърде близо разстояние, а и ръката на играча на Локомотив бе в естествена позиция.

В 26-ата минута Петрис опита директен изстрел от неособено удобна позиция. Изпълнението му се превърна в много остро подаване в наказателното поле, където Рикардиньо се хвърли на шпагат и засече топката от трудна ситуация, но я прати в напречната греда от няколко метра.

27' - 0:1! Секунди след това обаче Марин Петков се отличи със страхотен пробив и накрая завърши в далечния ъгъл с перфектен и премерен удар, с който преодоля Любенов.

В минутите след попадението се забеляза сериозно активизиране от домакините. Андреев и отбраната пред него обаче се справяха. В 39-ата минута Станоев стреля от около 30 метра от фал след игра с ръка на противников футболист, но оптимистичният му опит завърши в стената.

Натискът до края продължи, а Франса се отличи с пропуска на сезона в Първа лига след кошмарна грешка на Левски в отбрана. Топката бе отнета пред наказателното поле на "сините", а Митков подаде вътре в него към Франса, който на празна врата стреля много неточно над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на втората част гостите бяха близо до удвояване на аванса. Кордоба бе намерен с центриране от пряк свободен удар и отклони с глава, а съвсем близо до топката остана Ван дер Каап, но все пак Любенов улови.

Малко след това пък Локо София бе изключително близо до изравнителния гол. След центриране от ъглов удар на първа греда Николов технично отигра. Топката продължи към Андреев, който показа впечатляващ рефлекс. След неговата намеса пък имаше и късмет, тъй като топката се спря в напречната греда.

Левски тъкмо заигра доста по-добре и контролираше темпото, когато се стигна до абсурдна грешка. Чандъров подаде безумен пас към Андреев, а топката бе отнета. Все пак домакините не успяха да разгърнат атаката си и да се възползват от факта, че вратата бе опразнена.

70' - 0:2! Веднага след това последва контраатака. Галчев подаде в наказателното поле, изчистена топка, която обаче застана на пътя на Краев, който от границата на наказателното поле я прати в мрежата, като преди това тя се отби и в играч на Локомотив.

74' - 1:2! Франса се отличи със страхотен пробив отляво и надбяга Дарлан в зоната на Петрис, който сбърка и нямаше как да покрие зоната си. След спринта Франса комбинира с Митков в наказателното поле и той на празна врата нямаше как да сбърка.

Чак в 90-ата минута домакините имаха прекрасен шанс за изравнителен гол. Митков бе намерен в наказателното поле и успя да отправи удар от много трудна позиция и въпреки присъствието на Ван дер Каап. Все пак топката попадна право в ръцете на Андреев.

В последната минута от добавеното време Дарлан направи наивно нарушение срещу Траоре в собственото си наказателно поле и Гидженов посочи бялата точка.

90+5' - 2:2! Димитър Митков се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и прати Андреев в грешния ъгъл.

СЪСТАВИ

Локомотив София: Любенов, Франко, Найденов, Милошев, Станоев, Димов, Кардосо, Николов, Иванов, Митков, Франса

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Галчев, Дарлан, Митков, Фадига, Чандъров, Петков, Рикардиньо

*На пейката остава капитанът Андриан Краев, както и завърналите се от контузии Уелтън и Цунами.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

За Левски в групата се завърнаха бразилците, които лекуваха травми - голямата звезда в нападението Уелтън и Цунами. Аут с травми обаче са Роналдо и Ел Джемили. Не е ясно и доколко Николай Костов би рискувал с включването на Цунами и Уелтън предвид тежкия терен, който е по-голяма предпоставка за контузии.

В подреждането Левски е на шестата позиция с 28 точки, докато Локомотив София е на 13-о място със 17 пункта.

При последния дуел между двата тима Левски разби съперника в края на юли месец тази година с 6:0. "Сините" са спечелили шест от последните седем официални мача срещу този опонент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички