Миг гениалност от Филип Кръстев даде "криле" на Левски за старт на 2022 година (ВИДЕО)


Миг гениалност от Филип Кръстев даде "криле" на Левски за старт на 2022 година (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8215 0

Левски стартира 2022 година с домакинска победа над Локомотив Пловдив с 2:1 в среща от 20-ия кръг на Първа лига!

Пред повече от 13 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов" "сините" си осигуриха важни три точки в борбата за Топ 6 и се утвърдиха на шестата позиция, събирайки актив от 29 точки. "Смърфовете" пък останаха на осмо място с 25 пункта.

Всичко по-интересно в мача се случи през първото полувреме, когато в рамките на 10 минути паднаха и трите гола. Първо Андриан Краев бе на точното място в точния момент и с доза късмет успя да открие резултата. Малко след това Хосе Кордоба проспа центриране от корнер и гостите се върнаха в мача, но Филип Кръстев бързо възстанови преднината на своя отбор с феноменален гол.

Повече за сблъсъка на "Герена" - ВИДЕО + ГАЛЕРИИ ще намерите по-надолу в текста!

Ето как се разви срещата, която бе белязана от червен картон и две греди:

ГАЛЕРИЯ: Мачът Левски - Локомотив Пловдив в СНИМКИ

ГАЛЕРИЯ: "Син" екстаз за старт: Море от хиляди фенове на Левски заля "Герена"

ГАЛЕРИЯ: С "Левски е вечен" Наско Сираков поведе хиляди към "Герена"

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На "Герена" присъстваха не по-малко от 12 000 души, а преди първия съдийски сигнал трибуните запазиха едноминутно мълчание в памет на Васил Левски. "Сините" влязоха малко по-добре в срещата, а най-деен бе Уелтън по лявото крило. В първите десет минути нямаше сериозни опасности пред двете врати. В 15-ата минута Цунами стреля директно от пряк свободен удар от около 35 метра, топката описа коварна парабола, но Рейдър плонжира и успя да я улови.

Четири минути по-късно Билал Бари се откъсна зад защитата и бе повален на границата на наказателното поле. Главният рефер първоначално отсъди дузпа и вдигна червен картон на Мартин Паскалев! ВАР прегледа ситуацията, за да прецени дали нарушението е било вътре или извън полето и Волен Чинков се поправи - само пряк свободен удар, но гостите все пак останаха с 10 души на терена, тъй като Паскалев бе последен (вижте случилото се на ВИДЕО)

Последвалото изпълнение на Мартин Петков се отби в стената, а Андриан Краев нанесе втори удар, който след рикошет влетя в топката на Локомотив - 1:0 за Левски!

Александър Тунчев се принуди да направи смяна и замени Преслав Боруков - на негово място влезе Милош Петрович. Именно той успя да шокира "Герена" в 29-ата минута, когато засече центриране от корнер с глава и матира Николай Михайлов - 1:1! При статичното положение голяма грешка направи Хосе Кордоба, който бе крайно неориентиран. 

"Сините" веднага отговориха с натиск и Билал Бари нацели греда от малък ъгъл. В 32-ата минута обаче Филип Кръстев "взриви" трибуните с феноменално попадение! Младокът получи топката пред наказателното поле, нагласи си я на десния крак и с много техничен удар я прати в горния ляв ъгъл на Рейдър - 2:1 за Левски! (ВИДЕО на гола)

До края на първата част темпото на игра се поуспокои, но най-чистата ситуацията бе за гостите, след като защитата на "сините" отново проспа центриране от корнер. Димитър Илиев пък получи жълт картон след последния съдийски сигнал, тъй като обвини Волен Чинков, че е спрял опасна контраатака на Локомотив.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Станимир Стоилов извърши една смяна на почивката - Асен Митков отстъпи мястото си на Димитър Костадинов! В сектор "Б" пък бяха запалени много димки и факли, което наложи прекъсването на играта. В 55-ата минута Уелтън получи жълт картон, след като застъпи лошо Гомис на тъча. Секунди по-късно много силен шут на Димитър Костадинов се спря в главата на голмайстора за Локомотив Пловдив Милош Петрович и се наложи да му бъде оказвана лекарска помощ. 

В 60-ата минута нов удар на Костадинов от точката на дузпата бе блокиран в последния момент. "Смърфовете" отговориха с опасен изстрел по диагонал на Бирсент Карагарен, дошъл след бърза контраатака. В 66-ата капитанът на Локо Димитър Илиев бе заменен от Венсан Марсел. 

В 76-ата минута Радослав Цонев замени Марин Петков! Секунди по-късно именно той изведе Костадинов зад отбраната на "черно-белите", но последният си поведе много дълго топката покрай излезлия напред вратар и тя излезе в аут. Десет минути преди края на редовното време футболистите на Левски поискаха дузпа за игра с ръка, но ВАР прецени, че такава няма. 

В 83-ата минута Георги Миланов се появи в игра на мястото на Уелтън за радост на публиката. Шест по-късно Димитър Костадинов шутира от разстояние, а топката рикошира в крака на Гомис и закачи горната греда. Заради многото спирания на играта Волен Чинков даде 8 минути продължение. 

В 94-ата Сундберг се прояви с ключова намеса, пресичайки центриране към непокрития Марсел. В заключителните секунди в игра се появи и Келиан ван дер Каап, който замени Билал Бари.

Стартови състави:

Левски: Николай Михайлов, Цунами, Кордоба, Сундберг, Михайлович, Митков, Краев, Кръстев, Уелтън, Петков, Бари

Локомотив Пловдив: Рейдър, Паскалев, Гомис, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Василев, Карагарен, Салинас, Илиев, Боруков

*Стартовият състав на Левски излезе 3 часа и половина по-рано от обичайното!

Коя ТВ ще излъчи срещата - вижте ТУК

Какви са коефициентите за сблъсъка между "сини" и "черно-бели" - вижте ТУК

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде първи официален мач за двата отбора през календарната 2022 година! Левски е на шесто място във временното класиране в Първа лига с актив от 26 точки, докато Локомотив Пловдив е осми с 25 пункта.

Първият сблъсък между тези два отбора се състоя на 12 септември мин. година и бе част от 7-ия кръг в Първа лига. Двубоят на "Лаута" завърши 2:2, а головете бяха дело на Георги Минчев и Димитър Илиев за Локо и Бирсент Карагерен (автогол) и Георги Миланов за столичани.

Днес, 19 февруари, на стадион "Георги Аспарухов" се очаква много публика, след като ръководството на "сините" обяви колко билета са продадени 24 часа преди мача. Преди първия съдийски сигнал шефове и фенове ще се съберат на паметника на Васил Левски в центъра на София, след което ще поемат на организирано шествие към "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички