Левски лети редом до "орли": Гол от 30 метра спря мощен Айнтрахт в Европа (ВИДЕО)


Левски лети редом до "орли": Гол от 30 метра спря мощен Айнтрахт в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

18581 0

Левски направи пореден силен двубой в Лигата на конференциите. "Сините" завършиха при равен резултат 1:1 срещу германския Айнтрахт Франкфурт на Националния стадион "Васил Левски". Паритетът бе завоюван с гол в последните секунди от Фадига, разписал се от 30 метра.

По този начин футболистите на Николай Костов остават непобедени в Европа през тази кампания (3 успеха и 2 равенства). Реваншът между двата тима е след седмица (31.08), като Айнтрахт Франкфурт ще бъде домакин.

Резултатът бе открит след само шест минути игра. Това стори голямата звезда на Айнтрахт Рандъл Коло Муани, но около гола останаха известни съмнения. Топката бе отнета от Асен Митков в собствената му половина, като бе атакуван агресивно и имаше сериозни претенции за нарушение.

Такова обаче не бе отсъдено, последва изстрел отдалеч и намеса на Пламен Андреев. След нея топката попадна в Марио Гьотце, който прецизно намери Коло Муани в наказателното поле и той прати топката в мрежата.

Най-добрият шанс за гол пред българския тим се откри около пет минути преди края на редовното време на първата част. Тогава Уелтън проби добре и подаде към Роналдо, който обаче пропусна на празна врата.

В последните секунди от мача обаче Фадига взриви целия стадион. С удар от далечна дистанция разстреля Трап от 30 метра, за да изравни резултата.

За Левски предстои почивка от една седмица, след като и срещата с Арда от българската Първа лига бе отложена. Айнтрахт Франкфурт пък гостува на Майнц 05 в неделя (27.08), преди да се насочи към реванша в Германия.

Левски - Айнтрахт: Битка на терена, невероятно шоу по трибуните (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Мачът започна с няколко минути по-късно от предвиденото, тъй като имаше проблем с комуникацията между арбитрите.

В първите моменти от срещата Левски играеше с топката много повече от съперника. "Орлите" бяха високо изнесени в половината на "сините", но не пресираха до наказателното поле. Когато Айнтрахт играеше с топката пък футболистите на българския тим пресираха и вратаря Трап.

6' - 0:1! Още при първата ситуация за гол обаче Айнтрахт наказа домакините. Асен Митков загуби топката в собствената си половина. Последва удар отдалеч, с който Андреев се справи. Впоследствие обаче топката стигна до Гьотце, който я върна успоредно на голлинията, откъдето Коло Муани не сбърка с плътен удар от наказателното поле.

Последва преглед на ситуацията с ВАР за засада на Гьотце и за нарушение срещу Митков. Намесата срещу българския полузащитник остана спорна, но ВАР прецени, че главният съдия правилно е подминал ситуацията. Повторенията пък показаха, че Гьотце е бил в редовна позиция.

В минутите след гола Айнтрахт създаде още една опасна ситуация, при която обаче Пламен Андреев се справи с изпълнение от неудобна позиция. В 16-ата минута пък Уелтън получи прекрасно извеждащо подаване. Той влезе навътре и събра двама съперници около себе си, след което пусна в центъра на наказателното поле, но там нямаше негов съотборник в близост до топката.

В 17-ата минута Рикардиньо много хитро си спечели нарушение на границата на наказателното поле. С изпълнението се зае Ел Джемили, но ударът му мина с малко над напречната греда.

От самия старт личеше агресията, с която "орлите" играеха. Те често нарушаваха правилата с неправомерни действия, но в други ситуации им печелеше важно предимство, както се получи и при спорното попадение.

В 25-ата минута Пламен Андреев бе в трудна позиция след несигурна игра в "синята" защита, но стражът все пак успя да изрита току топката да му бъде отнета. Нещо повече - той намери съотборник в атака, но нападението не се разви и всичко продължи с постепенни действия.

След близо половин час игра Гьотце отново се оказа дълбоко в половината на Левски. Той пак намери съотборник в наказателното поле, но от доста по-трудна позиция последва неточен удар. 

А нарушенията от гостите така и не спираха. Главният съдия все още не показваше официално предупреждение, въпреки че се натрупаха много фалове и въпреки че някои от тях бяха за жълт картон.

В 39-ата минута Левски бе изключително близо до изравнителния гол. Уелтън бе изведен и проби отлично отляво. Той напредна почти до аутлинията, след което подаде на непокрития Роналдо. Вторият обаче не успя да насочи топката в опразнената врата, като "я подаде" на Трап.

Секунди по-късно гостите бяха много близо до втори гол. Коло Муани се пребори и изпревари Кордоба, след което чукна топката, но Андреев се справи. Последва още един изстрел, който бе блокиран. Ситуацията бе прегледана за дузпа след задържане на Кордоба спрямо Коло Муани, но такова бе едва доловимо, като правилно ВАР не промени първоначалното решение.

В последните секунди от първата част Асен Митков стреля от средна дистанция, а след рикошет топката излезе в ъглов удар. В случая Трап можеше да бъде неприятно изненадан, тъй като се бе понесъл в противоположната посока.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на втората част гостите поискаха дузпа. Уелтън нахлу в наказателното поле, влезе в единоборство със съперник, повали го, след което бе съборен на земята. Нарушение срещу бразилеца имаше, но преди това бе отсъден негов фал.

В 51-вата минута "орлите" организираха много опасна контраатака. Мармуш изведе свой съотборник, който обаче си пое твърде силно топката и тя стана лесна за Андрев. В противен случай щеше да се изправи сам срещу него с топка в крака.

В следващите минути Айнтрахт организира няколко поредни силни нападения, но "синята" отбрана бе на ниво и се справи. Кордоба извърши нарушение, което не бе видяно от главния съдия, но за щастие на Левски, то бе с много малко извън наказателното поле.

20 минути преди крайното време Галчев центрира отлично с левия си крак. Той намери Роналдо, който с глава отклони към Уелтън. Бразилецът влезе още навътре и стреля от много трудна позиция. Изпълнението му мина на сантиметри от страничния стълб. Все пак повторенията показаха, че е имало засада при паса на Роналдо към него.

Последваха няколко нарушения на футболисти на Левски около собственото им наказателно поле, което повдигаше напрежението. Следваха центрирания и дори пряк обстрел, но попадение във вратата на Андреев така и на падна.

В 85-ата минута Левски имаше много, много сериозни претенции за дузпа. Роналдо бе в наказателното поле, но се забави с отиграването си. Той бе застигнат от Пачо, който игра с топката, след което го събори. Всички гостуващи играчи скочиха на главния съдия, а Цунами получи картон заради по-сериозните си претенции. В крайна сметка ВАР отчете играта с топка от страна на Пачо и дузпа не бе дадена.

Във втората минута от добавеното време последва опасно центриране, с което обаче няколко футболисти на Левски се разминаха. Голът бе близо!

90+6' - 1:1! Фадига взриви целия стадион с гол от 30 метра. Той стреля отдалеч без голяма подготовка и не остави шансове на Трап за намеса.

Преди Левски - Айнтрахт

За да стигне до плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, Левски преодоля два съперника. Първо бе сломен Шкупи с общ резултат 3:0, а впоследствие и Апоел Беер Шева (общ резултат 2:1). "Сините" допуснаха попадение в само един случай в Европа през този сезон, като само веднъж се случи и да не отбележат. Айнтрахт Франкфурт пък се включва директно от тази фаза.

Това ще бъде първи сблъсък в историята между тези два отбора. В същото време Левски за 13-и път ще срещне германски съперник. В 12-те си мача до момента срещу тимове от тази страна "сините" са спечелили едва 2 двубоя, като са завършвали наравно 5 пъти и са губили в 5 случая.

Айнтрахт Франкфурт пък среща български отбор за втори път в европейските клубни турнири. През 1995 година във вече несъществуващия турнир на УЕФА - Интертото, германските "орли" се изправят срещу Спартак Пловдив и го разгромяват като гост с 4:0.

Любопитен факт е, че Петър Хубчев е бил футболист и на двата отбора, като и за Левски, и за Айнтрахт Франкфурт е записал по над 100 двубоя. Той е бил и треньор на "сините", но при "орлите" е бил само помощник треньор и наставник на втория отбор на Айнтрахт (в различни периоди от време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички