"Си(л)ни" легенди: Последната единайсеторка на Левски, която посрещна германски гигант


"Си(л)ни" легенди: Последната единайсеторка на Левски, която посрещна германски гигант

1680 0

Левски ще посрещне германския Айнтрахт Франкфурт днес (24 август) в първата плейофна среща между двата тима от турнира Лига на конференциите. "Сините" ще срещнат опонент от Германия в евротурнирите за пръв път от 2006 година насам, когато се изправиха срещу Вердер Бремен на стадион "Васил Левски" в Шампионска лига. В настоящия материал ще Ви припомним как изглеждаше единайсеторката на Станимир Стоилов тогава и какво се случи в сблъсъка на българска земя.

"Сините" 11 срещу Вердер

В първия си престой на чело на Левски Станимир Стоилов залагаше на офанзивно 4-3-3. И точно така изглеждаше схемата му срещу мощния Вердер Бремен на колегата му от другата страна - Томас Шааф.

На 31 октомври 2006 година Станимир Стоилов заложи на единадесет съставени от Николай Михайлов, Лусио Вагнер, Игор Томашич, Елин Топузаков, Живко Миланов, Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Седрик Бардон, Станислав Ангелов, Димитър Телкийски и Христо Йовов.

Левски обаче се сгромоляса за 4 минути

Това бе мач номер "4" за "сините" в груповата фаза на Шампионска лига и бе загубен с 0:3 от Вердер. В 33' Николай Михайлов си отбеляза автогол и даде преднина на гостите. Франк Бауман се разписа 2 минути след това, а същото, след още две минути, направи и Торнстен Фрингс, за да оформи крайния резултат на "Васил Левски" - 3:0 за Вердер.

"Сините" не са най-успешни, когато заговорим за сблъсъци с германски отбори. Ето как изглежда статистиката на Левски срещу тимове от Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички