Левски дължи 142 500 евро на свой трансферен провал


Левски дължи 142 500 евро на свой трансферен провал

4353 0

Левски е осъден на първа инстанция от френския футболен клуб Рен. Причината за това е неспазване на договора с бившия футболист на "сините" Афонсо Фигейредо. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев на пресконференция днес. Той потвърди, че срещу клуба се водят немалко дела.

"Повечето са свързани с агенти на футболисти, а те нямат клубна принадлежност, за да постъпят като Иван и Андрей. Вече сме осъдени на първа инстанция от Рен за Фигейредо. Той изигра 6 мача за Левски през пролетта на 2018 година, а в договора му бе вписана клауза, че трябва да изиграе 60% от мачовете на тима. Клубът ни трябва да плати 142 500 евро", обясни директорът.

"Иво Ивков направи чудеса от храброст по това дело, но... Ще обжалваме, сумата е непропорционална, надяваме се да я намалим, но най-вече да отложим плащанията", допълни Колев. Той разказа още, че са загубили дело във Варненския апелативен съд, тъй като дължат процент от продажбата на Мехди Бурабия на Черно море. "Има агент, който води 7-8 дела срещу нас", допълни той, посочвайки, че става дума за периода 2012,2013 - 2018 година. А дали тотото ще стане официален спонсор на клуба вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама