Заплатите в Левски няма да бъдат намалени засега


Заплатите в Левски няма да бъдат намалени засега
Снимка: БГНЕС

4638 0

Отборът на Левски се намира в много неприятна ситуация от известно време. Както е ясно, на "Георги Аспарухов" финансовото положение далеч не е стабилно, като в момента на практика не са наливани големи пари от генерален спонсор, а основните приходи, които постъпват в клуба, са благодарение на многобройните привърженици на тима.

Най-логичното решение изглежда заплатите в Левски да бъдат намалени, защото в момента те, заедно с дълговете към НАП, са най-негативно отразяващи се на бюджета. Възнагражденията на някои играчи са ненужно високи, а с намаляването на заплатите ще бъдат снижени и данъците, и осигуровките.

До такава развръзка обаче няма да се стига през този сезон, съобщава "Тема спорт". Ръководството на "сините" е взело решението, че подобни разговори с футболистите за орязването на заплатите им ще се проведат, но чак след завършека на този сезон. Припомняме, че скоро започва решаващата плейофна фаза в българския елит.

Приходите за Левски за месец февруари са 1 165 862, а цели 86,6% от тях са осигурени от феновете под формата на билети, абонаментни карти, фен артикули и дарения. Разходите за месеца са 1 143 288 - изплатени заплати и вноски към НАП. Финансите, отделени за заплатите и странични по тях такси, са 538 909.

За отбелязване е, че играчите получиха само половината от месечното си възнаграждение, а целият треньорски щаб начело с Петър Хубчев, както и директорите Павел Колев, Йончо Арсов и Ивайло Петков се отказа от своите заплати за февруари.

Сериозни преговори за ног генерален спонсор не са водени, предстои развръзка и с мажоритарния пакет акции на Левски. А каква бе специалната кампания на "сините" на националния празник 3-и март, както и голямата поставена цел в нея - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички