Юристът Иво Ивков: Срещу Левски се водят поне 21 дела


Юристът Иво Ивков: Срещу Левски се водят поне 21 дела
Снимка: Официален сайт на Левски

2574 0

Поне 21 дела се водят срещу Левски. Това разкри адвокат Иво Ивков, който защитава интересите на "сините". В тази цифра не влизат многомилионните искове на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор “А” на “Герена”.

"Делата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира", заяви юристът пред БНТ. Той допълни, че 21-те иска са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство.

"Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва за влязат в 21-ви век, за съжаление, 20-и го пропуснаха", казва още Ивков, който е син на легендата на клуба Кирил Ивков.

Преди дни адвокатът спечели дело срещу бившия треньор на "сините" Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба. "Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон - тя е Нобелов лауреат и има есе - "Няма място за страх, няма място за притеснение". Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане", сподели той.

"В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, завърши Ивков. А каква е най-стряскащата прогноза за клуба от последните дни вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички